Brabus kennen we onder meer als Mercedes-tuner, maar wist u ook dat het Duitse tuningbedrijf op het water te vinden is? Ze gebruiken dezelfde technieken, hoogstaande eisen én materialen als bij hun auto’s, maar omdat boten bouwen niet binnen hun expertise ligt, werkten ze samen met een aantal bedrijven in hun missie om het luxe dagvaren te “herdefiniëren”.

Brabus Shadow 900 Stealth Green Signature-editie

De standaardversie van de krachtige speedboat van Brabus werd in 2017 onthuld: het eindproduct van een samenwerking met de Finse botenbouwer Axopar Boats. Voortbouwend op dat succes werden de Shadow 900 Black Ops Limited Edition en de Deep Blue Signature Edition geïntroduceerd. Maar daar blijft het niet bij. Op de Boot Düsseldorf 2023 in Duitsland op 21 januari werd de Brabus Shadow 900 Stealth Green Signature-editie onthuld.

Brabus Shadow 900 Stealth Green Signature-editie-01

Gebaseerd op het bestaande Brabus Shadow 900-platform, draagt ​​de Stealth Green Signature Edition een door het leger geïnspireerde “Stealth Green”-verflaag die contrasteert met zwarte accenten en een groot aantal zichtbare koolstofvezelelementen. We zien dezelfde vleugeldeuren en interieur. Ook het hifi-audio-entertainmentsysteem, het queensize bed en de opvouwbare bank zijn wederom van de partij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BRABUS (@theofficialbrabus)

Het wordt aangekondigd als de “opvallende belichaming van compromisloze maritieme high-performance en moderne outdoor-levensstijl”. De buitenkant van het schip is voorzien van een elektrisch bedienbare, koolstofvezel LED-daklichten, een uitgebreid koolstofvezelpakket, een wetbar-pakket met een optionele gaskookplaat, een multi-opbergvak en een uitgebreid navigatiepakket.

Aangedreven door V8-racemotoren

Bij zo’n extreem uiterlijk hoort ook extreme kracht. Daarom wordt de Brabus-speedboat aangedreven door een paar 4,6-liter Mercury Marine 450R V8-racemotoren met bijpassende “Stealth Green”-kappen. Tezamen goed voor 900 pk produceren waarmee snelheden van boven de 60 knopen, ofwel 111 km/h, haalbaar zijn.

Naast de boot heeft Brabus ook de krachten gebundeld met het Italiaanse horlogemerk Panerai voor Submersible S BRABUS Verde Militare Edition-horloges, in ​​beperkte oplage, van met behuizingen en accenten van koolstofvezel in dezelfde heldhaftige tint als de boot.

De BRABUS 900 Stealth Green Edition Day Boat is nu beschikbaar voor pre-order, maar over prijzen kunnen we niets kwijt: die zijn namelijk op aanvraag, vanwege de vele personalisatiemogelijkheden.