De auto’s van het gerenommeerde Franse automerk Bugatti staan alom bekend om de recordbrekende snelheid, klasse en exclusiviteit. Om die drie kenmerken te realiseren, moeten ze gebruik maken van lichtgewicht materialen, voornamelijk koolstofvezel. Ieder model zit dan ook onder de dunne vezels van koolstof, en dat is niet anders bij het de nieuwe smartwatch van het merk uit de gemeente Molsheim.

Bugatti Carbone Limited Edition smartwatch

Never change a winning team, dus Bugatti blijft bij de ontwikkeling van de Bugatti Carbone Limited Edition dichtbij hun identiteit. De Bugatti-smartwatch is gefreesd uit een massief blok koolstofvezel, waarbij zowel de kast als de bezel volledig van carbon zijn gemaakt. Hiermee besparen ze naar eigen zeggen 13% aan gewicht om uit te komen op een totaalgewicht van slechts 94 gram. De achterkant bestaat verder uit titanium, terwijl de wijzerplaat wordt geschermd door een Amoled-touchscreen van saffierglas met 16,7 miljoen kleuren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BUGATTI (@bugatti)

Maar los van gewichtsbesparend, is het ook nog eens uitermate sterk materiaal: “Geen enkel ander materiaal is sterker in verbinding met luxe sportwagens dan koolstof”, aldus Bugatti. “Het is lichtgewicht en biedt extreme duurzaamheid. Om deze reden wordt het gebruikt voor uitdagende toepassingen zoals de monocoque van een Formule 1-auto, de romp van een Boeing 787, hitteschilden in ruimtevaartuigen of het koolstofchassis van de Bugatti Chiron.”

Bugatti-smartwatch

Het carbon basismateriaal is vervaardigd in de kenmerkende en speciale Bugatti kleuren en de koolstofvezel smartwatch is voorzien van 22% meer batterijcapaciteit in vergelijking met het vorige horlogemodel van Bugatti, de Ceramique.

Gelimiteerd tot 2.500 eenheden

Het sportieve uurwerk kan geleverd worden met grijze of zwarte siliconen band of met een grijze nylon-band en zoals we van Bugatti gewend zijn, zijn hun producten enkel en alleen bereikbaar voor de happy few en limiteren ze het horloge tot 2.500 edities. Zodra alle eenheden een eigenaar hebben gevonden, kan Bugatti rekenen op een winst van € 647.5000, want per stuk kost de Bugatti Carbone Limited Edition €2.590. Uiteraard gaan daar nog allerlei kosten vanaf, maar we hoeven geen medelijden met ze hebben.

Bovendien gaat de autoverkoop als een speer: 2021 gaat voor het de Franse autobouwer de boeken in als het beste verkoopjaar in 112 jaar en dit jaar gaat het ook voor de wind.

De eerste 500 oplages kunnen al besteld worden en de rest wordt in december van dit jaar beschikbaar gesteld om aan te schaffen. Het uurwerk wordt geleverd in een houten doos en vergezeld door een USB-oplader en een handleiding.