Als we ‘Van der Valk’ noemen, waar denkt u dan aan? Gokje: aan een geel-zwarte pelikaan, ofwel het logo van de Nederlandse hotelketen. Dat begrijpen we volledig, maar onder dezelfde naam opereert ook een gevestigde jachtbouwer, dat in 1968 werd opgericht door Wim van der Valk. Zijn presenteren u het nieuwste project: de Dutch Falcon.

Dutch Falcon van scheepswerf Van Der Valk

Dutch Falcon, grotendeels opgetrokken uit aluminium,  is het nieuwe miljonairsspeeltje van de scheepswerf. Het 26 meter lange jacht wordt aangekondigd als een innovatieve kijk op de bekroonde Flybridge-serie, waar er sinds 2007 15 van zijn verkocht, van het Nederlandse Van der Valk Shipyard. Het ontwerp komt uit de koker van de Nederlandse ontwerper Cor D en dit markeert zijn 70e superjacht.

Het nieuwe gevaarte onderscheidt zich van de concurrentie middels gestroomlijnde vormen en bevat meer beglazing in de romp en opbouw ten opzichte van z’n voorgangers. Hierdoor oogt het jacht ook zeer modern, terwijl klassieke kenmerken als de uitlopende boeg en de zachtere vormen van de opbouw, contrast bieden.

“Deze moderne accenten maken deel uit van een harmonieuze mix tussen klassieke kenmerken zoals de uitlopende boeg met de zachtere vormen van de bovenbouw”, aldus Yoeri Bijker, hoofdverkoop bij Van der Valk. “Onze motorjachten staan ​​erom bekend dat ze nooit overdreven avant-garde zijn en altijd de nadruk blijven leggen op het elegante en eigentijdse.”

Horizon Blue

De werf blijft nadruk leggen op hedendaagse elegantie. Het jacht is helemaal af en wordt inmiddels overgedragen aan de klant, een ervaren zeiler die in zijn leven meer dan 20 boten heeft gebouwd. De Dutch Falcon is afgewerkt in de kleursamenstelling ‘Horizon Blue’, naar wens van de nieuwe, eerste eigenaar. Volgens de werf helpt deze kleur de “aandacht te vestigen op de ramen”.

Voorzieningen en materialen van het jacht

Het hoofddek strekt zich uit over een enkele verdieping en bevat een formele eethoek voor acht personen, een loungeruimte en een bar. Voor het interieur heeft ontwerpers Carla Guilhem gekozen voor onder meer suède, leer en natuurlijk eiken en qua accommodatie zijn er vijf hutten, waarvan de eigenaarssuite zich over de volle breedte uitstrekt.

Maar maak ook tijd vrij om buiten te spenderen, waant het zou zonde zijn om geen gebruik te maken. Het riante achterdek van 4,5 meter heeft een eethoek en loungestoelen en op het voordek bevindt zich een grote ‘ligweide’, terwijl de tendergarage een Williams 395 SportJet herbergt.