Texel is de grootste van de TVTAS-eilanden en bezoekers en bewoners kunnen rekenen op verscheidene stranden, prachtige natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden. Aan de rand van nationaal park De Dennen, op fietsafstand van het centrum van den Burg, staat een “uitzonderlijke pand op 3.060 m2 grond” te koop.

Voormalige boerderij op Texel geschikt als B&B

De woonboerderij van 496 m² vierkante meter wordt omschreven als ‘buitengewoon goed’ en dankzij het bestemmingsplan is het een multifunctioneel gebouw. Zo kan het ingezet worden als B&B, al dan niet in combinatie met atelier-, praktijk- of bedrijfsruimte.  Hoewel de woning dateert uit 1994, schrijft de makelaar dat het pand in 2009 grotendeels opnieuw werd opgetrokken.

Texel

70% van de economie van Texel is afhankelijk van toeristen, maar op deze plek heeft u daar, zelfs in het hoogseizoen, geen last van. Zeker niet als u lekker binnen zit. De woonkamer is maar liefst 10,5 meter hoog en het decor zou niet misstaan in een kinderserie op de televisie.

Naast het opvallende kleurenpalet valt ons oog op de leemkachel en de abstracte, organische vormen. “Onder andere door veel lichtinval en de met smaak aangebrachte mediterrane sfeer, vormt rust, schoonheid en genieten de prettige ondertoon in dit pand en het grotendeels omsloten terrein.”

Volgens de makelaar ruimte is voor een extra slaapkamer of een sauna. Planten voeren verder de boventoon. Zo worden we verwelkomd door een een olijfboom van meer dan 1.000 jaar oud, twee grote palmbomen geven en in de keuken staan wat bananenplanten.

In totaal zijn er maar liefst 12 slaapkamers aanwezig, waarom waarvan 9 met een eigen douche, toilet en wastafel. Alle tegels van het sanitair zijn met de hand gemaakt en speciaal voor deze stolp met een vrachtwagen uit Tunesië gehaald en daarnaast zijn er diverse Marokkaanse invloeden te bemerken. Kosten noch moeite zijn gespaard om het object helemaal af te ronden.

Een trap leidt naar de master bedroom waar de volgende eigenaar onder begeleiding onder een dampende kop koffie ’s ochtends vrij uitzicht op de landerijen heeft, evenals de levendige flora en fauna.

Riant terrein

Om het terrein heen is een schutting van wilgentenen geplaatst en bezoekers moeten langs twee stoere poorten alvorens ze bij de voordeur aan kunnen bellen. Ook is de woning geschikt voor mensen met groene vingers, want in de tuin staat niet alleen een ruimte schuur en een kleurrijke pipowagen, ook is er een glazen kas met diverse groentes en fruit.

Aangezien de woonkamer zich ook leent als locatie voor lezingen en dergelijk, dat bijgewoond kan worden door 65 mensen, zijn er maar liefst 30 parkeerplekken op het perceel: 10 parkeerplaatsen bij de entree en en 20 extra in de voortuin.

Zoals de titel al weggaf koste het pand € 1.580.000. Aanschouw hier alle 89 beelden.