Vanwege de immense druk op de Nederlandse woningmarkt heeft een recordaantal Nederlanders hun thuisland ingewisseld voor België. Antwerpen is de grootste stad en tegelijkertijd ook de meest populaire. Ook zeker voor mensen die een dagje of een weekend wegwillen. Goed nieuws voor die stervelingen, want in Antwerpen kunt u al ruim een maand parkeer zonder bang te hoeven zijn voor parkeerboetes.

Hackerscollectief teistert de gemeente Antwerpen

U kunt de bedankbrief sturen aan het adres van de hackerscollectief ‘Play’. NOS meldt dat zij op op 6 december het hele systeem in de gemeente Antwerpen platlegde en nu, ruim een maand later, is daar niets aan veranderd. Hierdoor kunt u dus in de stad overal en nergens parkeren, zonder u druk te hoeven maken op een brief met een paarse zijkant op de mat.

Het collectief dreigde persoonlijke gegevens openbaar te maken, maar tot dusver zijn ze niet zover gegaan. Ze eiste losgeld van de gemeente om deze openbaarmaking te voorkomen.

Vanwege de hack loopt de Beglische gemeente behoorlijk wat inkomsten mis: € 1,2 miljoen. Dat komt mede door de timing. In de decembermaand duikt men massaal de stad in om kerst- en nieuwsjaaraankopen te verrichten.

“We werken hard aan een oplossing”

Een hack komt natuurlijk nooit gelegen, maar vooral met de drukke feestdagen komt het slecht uit. Het is lastig om de binnenstad te handhaven en hierdoor riep de gemeente Antwerpen eerder al op om vooral aan de rand van de stad te parkeren of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Foutparkeren zal echter nog steeds een boete opleveren, dus blijf rationeel nadenken.

Hoewel het probleem nog niet is opgelost, is de gemeente naar verluidt met man en macht in de werk om het systeem weer operationeel te krijgen. Wethouder van Mobiliteit Koen Kennis vertelt aan de Belgische krant ‘Het Laatste Nieuws’: “We werken hard aan een oplossing”