De fervente – en vermogende – Mercedes klant kan zijn of haar handen ineen wrijven. Het Duitse merk is eindelijk begonnen met het leveren van de langverwachte Mercedes-AMG One, de Formule 1-auto voor de straat. Pas in juni vorig jaar kwam Mercedes met een productieversie op de proppen, nu start de levering.

Mercedes start levering AMG One

Het is ongeveer vijf en een half jaar geleden dat Mercedes in Frankfurt tijdens de Frankfurt Motor Show het eerste idee voor de AMG One presenteerde. Formule 1-coureur Lewis Hamilton had destijds de eer de extravagante bolide te onthullen. Mercedes noemt de wagen dan ook “The One and Only.” Mercedes gaat overigens maar 275 exemplaren bouwen, de orderboeken waren binnen no time gesloten. De vraag naar een hybride hypercar is klaarblijkelijk toch erg groot.

Enfin, het voertuig is qua prestaties uitermate geschikt voor het circuit, zo vertelt ook Mercedes ons. “De actieve aerodynamica, de strakkere afstelling van het chassis, de verlaging van het voertuig en de volledige prestaties van al zijn motoren geven een Formule 1-ervaring die zijn weerga niet kent. Een ervaring zoals op de rechte stukken thuis op Silverstone of in de haarspeldbocht bij het Grand Hotel in Monte Carlo – het unieke geluid van de Mercedes-AMG ONE zorgt voor een echt racegevoel.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG (@mercedesamg)

Onder de motorkap ligt een 1,6 liter V6 turbomotor en liggen vier elektromotoren, welke een systeemvermogen van liefst 1.063 pk geven. Hiermee wordt binnen 2,2 luttele seconden de 100 kilometer per uur bereikt. De 300 kilometer per uur doet-ie in slechts 15,6 seconden. Het accelereren stopt pas bij de 352. Mercedes voegt dus de daad bij het woord.

Reactie van Jochem Hermann, technisch directeur van Mercedes-AMG

Jochem Hermann, technisch directeur van Mercedes-AMG noemt de komst van de One zowel een vloek als een zegen. “Vooral de uitlaatgas nabehandeling was een ongekende uitdaging, maar we hebben het met obstakels bezaaide pad bewandeld.” Volgens Mercedes is “het onmogelijke hiermee mogelijk geworden.”

Van de One worden dus slechts 275 exemplaren gebouwd, welke allemaal al vergeven zijn. Een exemplaar kost naar verluidt tussen de € 2.000.000 en € 2.500.000.