De Jamaicaanse Usain Bolt heeft in zijn loopbaan buitenaardse prestaties geleverd. Met negen Olympische gouden medailles, waarvan één werd ingetrokken, en als wereldrecordhouder is hij een wereldwijd fenomeen. Ondanks dat hij al ruim 7 jaar met pensioen is, werd hij in 2018 opgenomen in de lijst van Forbes ’s werelds best betaalde sporters’ met een jaarinkomst van $ 31 miljoen, mede dankzij zijn lucratieve samenwerking met Puma.

Onbekende hoeveelheid geld van Usain Bolt verdwenen

Bolt heeft meer dan genoeg verdiend om zich nooit meer zorgen te hoeven maken over financiële zaken, maar onlangs kwam hij tot de ontdekking dat een deel van zijn bankrekening was verdwenen. Nugent Walker, de zakenwaarnemer van Bolt, vertelde de Jamaicaanse krant The Gleaner dat zijn cliënt op 11 januari ontdekte dat er een aanzienlijke hoeveelheid geld op zijn rekening miste.

Het betreft een rekening die de 36-jarige Jamaicaan had geopend bij de Jamaicaanse investeringsmaatschappij Stocks and Securities Limited (SSL). Om welk bedrag het gaat en hoe het precies heeft kunnen gebeuren, is vooralsnog onduidelijk. Volgens Britse en Amerikaanse media zijn er miljoenen mee gemoeid.

Wel is het duidelijk dat er een onderzoek is ingesteld onder leiding van het Jamaicaanse Financial Investigations Division en de Financial Services Commission.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Usain St.Leo Bolt (@usainbolt)

“Zijn hele portefeuille wordt doorgelicht”

“Alle relevante stappen zijn ondernomen om dit tot op de bodem uit te zoeken”, verklaarde Walker. “Usain zit al meer dan 10 jaar bij deze beursvennootschap. Zijn hele portefeuille wordt doorgelicht.”

Hoewel er nog weinig bekend is, heeft de Jamaicaanse krant al een verdachte genoemd. “The Gleaner heeft vernomen dat een voormalige werknemer bij SSL betrokken is bij een grootschalige fraude bij de entiteit, inclusief de ontbrekende bedragen van de rekeningen van Bolt”, lezen we.

Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro won Usain Bolt op de 100 m voor de derde achtereenvolgende keer de gouden medaille. Een jaar daarna maakte hij uit te stoppen als baanatleet, maar er lag nog een andere sportcarrière voor hem in het verschiet. In 2018 mocht hij een aantal keer meetrainen met bij de Duitse voetbalclub Borussia Dortmund  wat hem een speeltijd opleverde bij de Australische voetbalclub Central Coast Mariners. Een contract bleef echter uit. Hoewel hij in zijn eerst vriendschappelijke duel twee keer trefzeker was, besloot de club om zijn proefperiode stop te zetten.