Zakenman Nassef Sawiris werd geboren en getogen in Caïro als de jongste van drie zonen van wijlen Onsi Sawiris, zakenmagnaat die de Orascom Group uitbouwde tot een wereldwijd conglomeraat met uiteenlopende belangen in o.a. de horeca,- media,- en technologiesector. De jongste is uitgegroeid tot meest welvarende van de familie en wordt ondertussen zelfs gezien als de rijkste Egyptenaar.

Nassef Sawiris, de rijkste man van Egypte

Sawiris bezit huizen in Londen, zijn thuisland Egypte en in de Vernigde Staten, waaronder een penthouse van $ 70 miljoen in Manhattan. Maar onlangs heeft hij ook een pand aan de westkust aan toegevoegd, namelijk een villa in Beverly Hills. Volgens vastgoedwebsite Dirt is Sawiris de “mysterieuze koper” die onlangs $ 24 miljoen neertelde voor een “opvallend glamoureus en fotogeniek herenhuis”, gelegen in Trousdale Estates, één van de meest exclusieve wijken van de stad aan de voet van de Santa Monica Mountains.

In de afgelopen jaren heeft Nassef zijn imago van de zoveelste rijke erfgenaam van zich afgeworpen en verwierf hij bekendheid als een slimme zakenman met het verweven van belangen in waardevolle bedrijven en sportfranchises. Hierdoor is hij zijn broers ontstegen en is hij veruit de rijkste persoon uit de welgestelde familie.

Grootaandeelhouder bij Adidas

Forbes schat zijn vermogen van $ 7 miljard gedeeltelijk op basis van een belang van 6% in Adidas, waarmee hij de grootste aandeelhouder is van het Duitse sportkleding-imperieum. Daarnaast bezit hij 30% van OCI, een Nederlandse kunstmestproducent in Geleen die is ontstaan ​​uit een afsplitsing van het oorspronkelijke familiebedrijf, Orascom Construction, en met de Amerikaanse miljardair Wes Edens is hij de eigenaar van voetbalclub Aston Villa FC.

Enfin, meer over zijn nieuw aanwinst op de vastgoedmarkt. Zijn nieuw eigendom werd eind jaren 60′ uit de grond gestampt en is gesitueerd op een hooggelegen bergkam. Met buitengewoon hoge plafonds, glazen wanden en overal blonde hardhouten vloeren voldoet het aan de eisen van iedere zelfrespecterende miljonair.

Zie hieronder foto’s van de desbetreffende woning.

Bernard Arnault

Aan de voorkant zijn er muren en dubbele poorten die de toegang tot het pand verlenen en het bewaken. Net als de bewoners van de andere huizen, zoals Bernard Arnault, LVMH-topman en de nieuwe rijkste man ter wereld, in de buurt kan de rijkste man van Egypte genieten van een panoramisch uitzicht op de ondergelegen stad. Zelfs vanuit het zwembad.

Verder kunnen we vijf slaapkamers afstrepen. Deze hebben allemaal een en-suite badkamers. Op de begane grond is ruimte overhgehouden voor een fitnessruimte, maar ook voor een pen woon- / eetkamer met een gastronomische keuken en natte bar.