Sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Deze miljardair, en tevens sjeik van Abu Dhabi, is de eigenaar van ’s werelds grootste SUV ter wereld. De sjeik van Abu Dhabi heeft de beschikking over een 10-meter lange SUV, met een astronomisch gewicht van liefst 24 ton.

De SUV van de sjeik van Abu Dhabi

“Rainbow Sheikh”, bijnaam van Bin Zayed, is sinds 2019 eigenaar van de gigantische machine, die in datzelfde jaar zijn politieke debuut maakte. De “Dhabiyan”, zoals het voertuig heet, is compleet gebouwd in Mad Max-style, een dystopische sciencefictionfilm. De SUV is een combinatie van een Jeep Wrangler, Dodge Dart en heeft een kernstructuur van de Oshkosh M1075, een militaire vrachtwagen. De extravagante SUV is ontworpen door een beroemde autoverzamelaar uit Dubai, sjeik Hamad Bin Hamdan Al Nahyan.

SUV Sjeik Abu Dhabi

De sjeik ontwierp de bestuurderscabine grotendeels uit de Wrangler, waar de achterkant onderdelen bevat van een Dodge Dart. Onder de huid van de Dhabiyan bevindt zich het chassis met mechanische componenten van de Oshkosh M1075.

De Dhabiyan heeft 600 pk

De Dhabiyan heeft maar liefst 10 wielen om over de meest uitdagende obstakels te rijden. Daarnaast beschikt hij ook over 4 reservewielen, zo kan de sjeik in ieder geval niet stranden met een lekke band in het ruige woestijn-gebied van de Emiraten.

SUV Sjeik Abu Dhabi

De Dhabiyan heeft met zijn 24 ton aan gewicht een gigantische motor nodig om voort te kunnen bewegen. De SUV wordt aangedreven door een 15,2 liter Caterpillar-dieselmotor van Oshkosh, die zo’n 600 pk brengt, en een nog veel hoger koppel.

De bijzondere SUV is momenteel te bewonderen in het Emirates National Auto Museum in Abu Dhabi. Het museum herbergt meer van de sjeik’s bizarre auto’s, zo ook een Dodge Power Wagon op schaal 64:1, die geleverd wordt met vier slaapkamers, airconditioning, een woonkamer en zelfs een badkamer. Onlangs voegde hij een Hummer van 6,4 meter toe aan zijn imposante collectie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hamad Hamdan (@hamadhamdanalnahyan)