Het Amerikaanse kledingmerk Tommy Hilfiger werd opgericht in 1985 en in 2006 werd verkocht aan Apax Partners. Een deal waar € 1,6 miljoen mee was gemoeid. In één klap werd de gelijknamige eigenaar financieel onafhankelijk, in hoeverre hij dat al niet was, waardoor hij alles kon kopen wat zijn hartje begeert.

Superjacht van Tommy Hilfiger heet FLAG

Waaronder een superjacht waar de 70-jarige ontwerper $ 45 miljoen voor heeft betaald. Echter zal hij deze binnenkort wellicht niet meer tot zijn beschikking hebben, want hij wil er vanaf. Zelf zou hij daar echter een beperkte hoeveelheid tijd op gespendeerd hebben, want het jacht van 62,3 meter is al jaren beschikbaar voor charters.

FLAG-01

“FLAG is het ideale charterschip voor meerdere generaties met een flexibele indeling met zeven hutten. Met zes van de hutten op het benedendek en de kapitein op het hoofddek, kunnen familie en vrienden voldoende ruimte vinden voor privacy en ontspanning. Er zijn veel sociale ruimtes aan boord, met een ruim zonnedek inclusief groot zwembad.”

Gebouwd door het Nederlandse Feadship

Wij Nederlanders staan erom bekend dat we best aardige jachten kunnen bouwen en dat weet Hilfiger als geen ander. Het FLAG-jacht van Tommy Hilfiger is dan ook door de bekroonde Nederlandse scheepswerf Feadship in 2000 gebouwd en bestaat uit drie verdiepingen. Het jacht beschikt over zes gastenkamers die uiteraard allen zijn uitgerust met luxe. Zo beschikt elke ruimte over een kingsize bed, een grote kledingkast en ten slotte nog een eigen badkamer met stoomdouche, toilet en bad.

Tommy Hilfiger FLAG-07

De onderste verdieping van het jacht bestaat een luxe loungeruimte verbonden met een eetruimte die ruimte biedt voor 10 gasten. Aan de voorkant van het onderste dek is ruimte vrijgemaakt voor de tenders, waaronder de jetski’s en een reddingsboot. Wie tot rust wil komen verwijzen we door naar het bovenste dek, die net als alle verdiepingen te bereiken met een lift, want daar is namelijk een zwembad, ligbedjes en natuurlijk het beste uitzicht vanaf het jacht.

Hoewel het $ 410.569 kost om slechts één week op het jacht spenderen, is het momenteel te koop voor $ 46 miljoen. Ongeveer $ 1 miljoen dan wat de Amerikaanse modeontwerper er zelf voor afrekende.

Tommy Hilfiger