Was gym u favoriete vak op de lagere school? Dan moet de woning op Brede Hoolstraat 13 in het Limburgse dorpje Reijmerstok, minder dan een halfuur rijden vanaf Maastricht, gegarandeerd warme gevoelens bij uw opwekken. Met een landelijk gebied als omgeving is daar namelijk een schoolgebouw uit 1964 getransformeerd tot een volwaardige woning. 

Gymzaal is volledig in tact gehouden

Hoewel er grootschalige werkzaamheden zijn verricht, is het nog altijd overduidelijk dat hier vroeger les is gegeven aan zweterige schoolkinderen. De oorspronkelijke gymzaal, inclusief de wandrekken en sportattributen, is onaangetast gebleven. Deze bevindt zich in het souterrain. “Mede door de hoge plafonds, goede lichtinval en de oppervlakte van circa 120 m² is deze ruimte multifunctioneel te gebruiken zoals bijvoorbeeld ontspanningsruimte, bioscoop, atelier of gewoon als sportruimte!?”, vraagt de makelaar zich af.

Schoolgebouw

Vanwege de verbouwing leent het pand zich uitstekend voor een combinatie van wonen en werken. Daarnaast zijn er een aantal appartementen gerealiseerd, voorzien van ‘privé-tuin’, zodat u meteen een passieve bron van inkomsten in gang kan zetten als huisbaas. Uitkijkend op het naastgelegen heuvellandschap krijgt de volgende bewoner 493 m² aan woonoppervlak tot z’n beschikking.

Aan de voorzijde zijn maar liefst vijf parkeerplaatsen op eigen terrein. Verder zien we binnenin een aantal lesborden staan, zoals in één van de vier slaapkamers die maar liefst 56 m² groot is. Maar los daarvan kunt u hier zo intrekken met uw gezin. En dat voor een vierkantemeterprijs van slechts € 2.211, ofwel een totaalprijs van € 1.090.000.

Tijdens het schrijven van deze publicatie ondervonden we dat de advertentie van het omgebouwde schoolgebouw ineens niet meer live staat. Of ‘ie is verkocht of simpelweg uit de verkoop is gehaald, is niet duidelijk. Gelukkig hebben we de foto’s nog.