Laten we de maandagochtend goed beginnen met een zoetsappig feel good-verhaal. Hoewel het nieuws tegenwoordig volstaat met ellende, vergeten we bijna dat er ook wonderlijk mooie dingen op deze aardbol gebeuren. Zo kon een conciërge van een school in de Amerikaanse staat Texas ‘écht’ met pensioen, nadat leerlingen bijna 3 ton verzamelden in een week tijd.

Leerlingen sturen conciërge met pensioen

Of ze waren gewoon klaar met hem, dat kan ook. Maar dat kunnen we ons lastig voorstellen, want het kost nogal wat moeite en toewijding om zo’n bedrag bijeen te brengen. Dus laten we het vooral positief bekijken. Bovendien was de man, door de studenten Mister James genoemd, al met pensioen, maar omdat de huur van zijn woning werd verhoogd, was hij genoodzaakt om terug te keren.

conciërge

Dat is niet onopgemerkt gebleven door de studenten van Callisburg High School. Omdat zij het zielig vonden dat de man op zijn 80e opnieuw aan de slag moest, besloten ze via Tiktok een GoFundaMe-campagne te promoten om geld in te zamelen. Zo gezegd, zo gedaan en binnen een week hadden ze al ruim $ 270.000 weten te verzamelen.

@grey.thurman Go fund me is in the bio! My classmates and I hate seeing Mr. James here, no one his age should have to be cleaning our messes up to continue to live. #fyp#school#gofundme#fy#mrjames ♬ snowfall – Øneheart & reidenshi

Uiterst succesvolle campagne

“Toen we hem ineens weer in de gang zagen, brak mijn hart”, zei één van de initiatiefnemers, Greyson Thurman, tegen de lokale mediaoutlet KTEN. “Niemand zou moeten werken op die leeftijd. “Ik heb 2.000 volgers en dat was genoeg om het bekend te maken.”Een andere initiatiefnemer legt uit dat ze aanvankelijk mikte op ongeveer $ 10.000, maar binnen enkele dagen stond de teller alweer op $ 35.000.

Jason Hooper, directeur van de school, zei dat hij buitengewoon trots is op de drie senioren en alle studenten die deelnamen aan de inzamelingsactie. “Het is gewoon geweldig”, zei hij. Op 24 februari werd de campagne op verzoek van de 80-jarige stopgezet en hij laat via Thurman weten dat hij enorm dankbaar is en iedereen bedankt die hem heeft geholpen om van zijn pensioen te genieten.