Een woning zoals u zelden eerder zag. Met deze zin kunnen we Villa Cascade het beste typeren. De structuur van het spelonkachtige pand bestaat uit een harmonieuze mix van staal, glas en steen loopt kunstzinnig langs de berghelling. “Het is als een grote caleidoscoop van licht en schaduw die door het gebouw beweegt – het leeft bijna.”

Omgeving rondom ‘Villa Cascade’

De villa met 743 vierkante meter aan woonoppervlak is gesitueerd in Park City, een stad in de Amerikaanse staat Utah met een totaaloppervlak van 24,4 km². De stad bestaat uit een buitengewoon adembenemende omgeving en daar heeft de Amerikaanse ontwerper, Wallace Cunningham, president en hoofdontwerper bij Wallace E. Cunningham, Inc, duidelijk op ingespeeld tijdens de ontwerpfase van de villa.

De naam Cascade komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar heeft betrekking op de situatie van het pand. Cascade is namelijk een Engelse term dat staat voor een waterval die bestaat uit een trapsgewijze aaneenschakeling van kleine watervallen. Ongeveer hetzelfde als hoe het dak van de woning is ontworpen.

Al het meubilair is op maat gemaakt en verder zetten massieve notenhouten deuren, enorme glasplaten als ramen, een glazen en stalen lift en een prachtige zwevende trap van notenhout de toon. Daarnaast zijn muren en werkbladen bedekt met uit Italië geïmporteerde steen. Molto bello!

De woning beschikt over vier ruime slaapkamers en acht badkamers, evenals een groot theater en een rustgevende yogastudio. Het is echter de primaire suite die de aandacht trekt. Er is een complete vleugel van het huis aan gewijd en deze ruimte is te betreden middels een indrukwekkende notenhouten deur. Deze zal zich openen in een zithoek met daarbij een zwevende open haard en een eigen badkamer bevat.

Oogverblindende achtertuin met glooiende heuvels

Het formidabele terras is verwarmd en is uitermate geschikt om een feest te geven voor ‘honderden’ mensen. Het terras heeft overigens ook betoverende vuurelementen, wat zorgt voor warme sferen. U kunt hierdoor in elk seizoen van het jaar terecht op het terras terecht om heerlijk te loungen of te dineren.

Villa Cascade heeft een perceeloppervlakte van maar 2,2 hectare en waar u ook staat, het uitzicht zal u overrompelen. Van besneeuwde bergtoppen tot glooiende heuvels en een riant meer: Villa Cascade heeft het allemaal. Geen wonder dat er een prijskaartje van $ 29.000.000 aan de villa hangt. 

De bekende YouTuber Enes Yilmazer kreeg eerder dit jaar de mogelijkheid om een rondleiding door een futuristisch huis te geven tijdens een sneeuwstorm en dat liet hij uiteraard niet aan zich voorbij gaan. Zie het hieronder!