Een nieuwe auto ophalen is altijd een spannend moment. Het ritje naar de dealer met zwetende handjes komt vast voor veel autorijders bekend voor, maar een Ajacied mocht zijn gloednieuwe Porsche 911 GT3 op een wel heel speciale plek. Namelijk het grootste voetbalstadion van Nederland, de Johan Cruijff ArenA.

Onvergetelijk moment in de Johan Cruijff ArenA

Porsche Centrum Amsterdam spaarde kosten noch moeite om een van hun klanten te verrassen met een autolevering die hij van zijn leven niet meer zal vergeten. “Onlangs hebben wij de eigenaar, en trotse voetbalfan, van deze nieuwe Porsche 911 GT3 Touring kunnen verrassen met een unieke aflevering in de Johan Cruijff ArenA”, klinkt het op Facebook.

Porsche 911 GT3-03

Foto: Porsche Centrum Amsterdam

Nadat de gelukkige eigenaar naar de toen nog geheime bestemming reed en in het stadion arriveerde voor rondleiding, klom hij de spelerstunnel op om vervolgens de heilige grasmat te betreden. Bij een van de cornervlaggen stond zijn sexy vierwieler op hem te wachten.

Specificaties van de Porsche 911 GT3 Touring

De 911 GT3 Touring is een speciaal exemplaar van de iconische 911. Eentje die liefhebbers van auto’s over de hele wereld laat watertanden. Wat meteen opvalt bij het aanschouwen van de 911 GT3 Touring kijkt, is de gestroomlijnde, aerodynamische vorm.

Porsche 911 GT3-02

Foto: Porsche Centrum Amsterdam

De GT3 Touring is uitgerust met een krachtige motor die de prestaties van de auto naar een nieuw niveau tilt. Het is een 4,0-liter zescilinder boxermotor die meer dan 500 pk produceert, een razendsnelle acceleratie (0-100-tijd: 3,9 seconden) heeft en een topsnelheid van meer dan 300 km/u.

Foto: Porsche Centrum Amsterdam

Maar wat deze auto echt uniek maakt, is de Touring-configuratie. Het geeft de sportwagen een ingetogen uitstraling, mede door doordat de achtervleugel verwijderd is, terwijl de prestaties behouden blijven. In de Porsche 911 GT3 Touring is elke rit een avontuur. Het is een auto die niet alleen snel en krachtig is, maar ook prachtig ontworpen en verfijnd tot in de kleinste details.

“Beter dan dat wordt het niet.”

Wellicht kozen ze voor deze extraordinaire presentatie, omdat ze bij de Porsche-dealer ook dolgek zijn op dit model. Zo schreef Tom Hoen, verkoopadviseur bij Porsche Centrum Amsterdam, eerder al over zijn favoriete auto: ““Ik moet zeggen dat elk model van Porsche wel z’n charme heeft. Zo vind ik de 911 Targa iconisch. Maar als ik mag kiezen en geld geen rol speelt, ga ik voor de 911 GT3 Touring. Beter dan dat wordt het niet.”