Een prachtige woning aan het water is iets waar menig gezin van droomt. Een bootje, een mooie steiger en een lekker glas wijn is toch ook het perfecte plaatje, vindt u niet? Deze adembenemende watervilla van € 1.600.000 is onderdeel van woonproject Schoonschip en maakt deel uit van de ‘meest duurzame drijvende woonwijk van Europa’.

Watervilla in het bruisende Amsterdam-Noord

De woning met een woonoppervlakte van 191 vierkante meter is gesitueerd aan de Johan van Hasseltkade in Amsterdam-Noord. Vlakbij de watervilla ligt het winkelcentrum Mosveld, waar u een breed aanbod van cafés, restaurants en winkels kunt aantreffen. Bovendien is centrum is binnen vijf minuten bereikbaar met de auto dankzij de IJ-tunnel of een korte tocht met de pond.

Het bruisende Amsterdam-Noord heeft zelf echter ook enorm veel hotspots, zoals de A’dam toren, de NSDM-werf, restaurant Noorderlicht en de Tolhuistuin.

Foto: Funda

Het huis heeft maar liefst twee voordeuren, wat veel mogelijkheden met zich mee brengt. Zo zou u een voordeur kunnen gebruiken als ingang naar een atelier, praktijkruimte aan huis, een kantoorruimte en zo kunnen we nog wel doorgaan. Zodra u de woning binnentreedt treft u de ruime split-level woonkamer met een op maat gemaakte boekenkast. De split-level woonkamer geeft het huis meer karakter en extra diepte.

Aansluitend aan de woonkamer treft u de veelzijdige woonkeuken waar u een vrij uitzicht over het water heeft en via de schuifpij zo het drijvend terras oploopt.

Foto: Funda

De woning bestaat uit drie woonlagen en beschikt over vier slaapkamers, twee badkamers en een aparte toilet. De master bedroom heeft dubbele openslaande deuren naar een balkon. Ook vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het water.

Altijd ruimte tekort om al uw eigendommen kwijt te kunnen? Geen probleem, want als u de trap afloopt naar het souterrain vindt u een enorme opbergruimte. In de souterrain is daarnaast ook nog genoeg ruimte voor een ruime slaapkamer of lounge ruimte, zoals op onderstaande afbeelding te zien is.

Souterrain watervilla

Foto: Funda

Dat deze woning een watervilla wordt genoemd, omdat het op het water drijft is natuurlijk wel duidelijk. Echter heeft het huis ook nog is een zeer relaxt drijvend terras en twee balkons op het zuiden. Er is dus in ieder geval genoeg plek om in het zonnetje.

De woning is door een architect ontworpen volgens hedendaagse duurzaamheidsstandaarden. De woning is uitermate goed geïsoleerd met onder andere triple glas, 19 zonnepanelen en een upcycle circulatiedouche. Dat deze watervilla dus goed voor het milieu is, moge duidelijk zijn.

Helaas moeten we mededelen dat de sleutels van deze woning ondertussen aan de bos van iemand anders hangen, maar gelukkig hebben we de beelden nog.