Dit peperdure appartement gelegen in New York City is zo hoog dat u haast de kromming van de aarde kunt zien vanuit de woning. De ‘Central Park Tower Penthouse’, volgens Graham Stephan, makelaar, YouTuber en vastgoedinvesteerder, het duurste huis ter wereld, is nu beschikbaar.

Het duurste huis ter wereld in Central Park, NYC

Dit ‘once-in-a-lifetime’ penthouse beslaat de bovenste drie verdiepingen van het belangrijkste gebouw aan Billionaires’ Row, met een woonoppervlak van wel 1630 m² en een terras van 133 m². Het penthouse bevindt op 432 meter hoogte van de Central Park Tower en biedt daarbij een ongelooflijk mooi uitzicht op de stad en verdere omliggende delen van het land. Het is zelfs het hoogste woongebouw ter wereld.

Duurste huis ter wereld

Op de begane grond, de 129e verdieping van de toren, vindt u de algemene leefruimtes zoals een eetkamer, een observatorium, een bibliotheek, een mediaruimte, een serveerkeuken met een familiekamer en een paar gasten-/personeelskamers. Er is daarnaast een uitgestrekte galerij die leidt naar een enorme wenteltrap met glazen reling. Deze zal u leiden naar de twee bovenverdiepingen.

De eerste verdieping maakt plaats voor vijf van de slaapkamers van het gebouw, waarvan er in totaal welgeteld zeven aanwezig zijn. De slaapkamers zijn elk een tempel van luxe en rust, met uitzicht op verschillende punten van de stad.

De primaire suite biedt bijvoorbeeld uitzicht op Central Park, maar beschikt ook over een zitkamer, een paar kleedkamers en en-suite badkamers. Elk van de overige slaapkamers heeft voldoende kastruimte en een eigen badkamer. Daarnaast is er nog een extra recreatieruimte aanwezig op deze verdieping, zodat u zich zeker niet kan vervelen!

Duurste huis ter wereld

De tweede verdieping is echter meer ontworpen om grote evenementen en bijeenkomsten te houden. Er is bijvoorbeeld een privé-balzaal ’ter grootte van een NBA-basketbalveld’ aanwezig voor het houden van luxe feesten. Deze heeft ook toegang tot een groots terras waar het spectaculaire uitzicht nogmaals goed wordt benut. Daarnaast zijn er twee toiletten, een garderobe, een professionele horecakeuken met aparte service-ingang, een privé-studeerkamer en ruimte voor fitnessapparatuur.

De toren biedt een hoop mogelijkheden voor de welvarende bewoners

De toren bevat panden die uitsluitend voor multi-miljardairs bedoeld zijn. Dit maakt dat er extra aandacht wordt gegeven aan beveiliging in het pand, maar ook dat er voldoende locaties aanwezig zijn in de toren voor vermaak. Zo is er bijvoorbeeld een privé-restaurant op de 100e verdieping, die alleen bedoeld is voor de bewoners van het gebouw. Verder zijn er ook zwembaden, een fitness-centrum, een spa, een filmzaal, kinderspeelruimte en een business-centrum aanwezig.

Duurste huis ter wereld

De Central Park Tower biedt dus veel mogelijkheden voor de geïnteresseerde multi-miljardairs. Dus heeft u meer geld dan u kunt tellen en heeft u wel interesse in deze torenhoge woning in New York City? Het penthouse is beschikbaar bij Serhant voor maar liefst $ 250 miljoen, zo’n € 234 miljoen.