Amsterdam is vanwege de schilderachtige grachten, historische architectuur en talloze bezienswaardigheden een regelrecht bedevaartsoord voor zowel toeristen als de Nederlander zelf. Dit gegeven is terug te zien aan de cijfers op de woningmarkt, die ondertussen gelukkig iets bijtrekken.

Penthouse op de Keizersgracht

Maar als miljonair hoeft u niet te kijken naar een gunstig moment om te kopen. U kijkt gewoon naar het beste, het mooiste én de ligging. Aan de Amsterdamse grachten staan verschillende panden te koop, maar het laatst volledig gerenoveerde penthouse op de Keizersgracht 698K (uit 1687) spreekt toch wel zeer tot de verbeelding.

In 2019 werd het object onderworpen aan een grootschalige renovatie, waarbij de authentieke balken behouden zijn gebleven om het rustieke karakter in leven te houden. “Met veel oog voor detail is dit schitterende appartement verbouwd tot een prachtige loft met behoudt van authentieke balken, 3 raampartijen aan voorzijde met monumentaal glas en met behoudt van een lange monumentale muur uit 1685”, klinkt het vanuit de makelaar.

De woning bevindt zich dicht bij het Amstelveld, de Utrechtsestraat, het FOAM-fotografiemuseum en het Museum van Loon. Een perfecte locatie voor wie er graag op uit gaat. Deze uitmuntende locatie brengt natuurlijk wel een behoorlijk prijskaartje met zich mee. De woning kost maar liefst € 3.900.000, maar wat krijgt de volgende bewoner daar nog meer voor terug?

De woning omvat de bovenste drie verdiepingen en is te bereiken middels een lift. Met de twee riante dakterrassen plus een balkon heeft u een verbluffend uitzicht over de Nederlandse hoofdstad.

Dakterras Keizersgracht

Het gehele penthouse is voorzien van een lichte eikenhouten vloer inclusief vloerverwarming. De woning beschikt over een ruime woonkeuken en is voorzien van luxe inbouwapparatuur. Eenmaal een hapje en een drankje klaargemaakt? Plof dan neer op één van de twee zitbanken in de woonkamer, waar een hangende, ronde open haard geldt als het paradepaardje van het interieur. Een andere eyecatcher van het huis is de op maat gemaakte stalen trap die leidt naar de boven verdieping.

232 vierkante meter aan woonoppervlak

Het penthouse beslaat maar liefst 232 vierkante meter aan woonoppervlak met daarop twee badkamers en vier slaapkamers, waarvan de ‘master bedroom’ via de dubbele openslaande deuren toegang biedt tot het dakterras. De luxe slaapkamer beschikt over een en suite badkamer, een heerlijk vrijstaand bad, een inloopdouche en twee ruime wastafels.

De woning aan de Keizersgracht beschikt tot slot nog over een zolder die gebruikt kan worden als yogakamer, gym of werkkamer. Volgens Quote wordt de woning verkocht door de oprichter Breath of Freedom en Breath and Energy, wat meteen de spirituele inrichting verklaard.

Foto: Funda