Wat adviseert uw moeder u wanner uw telefoon een duik in het water heeft genomen? Inderdaad, zo snel mogelijk in een bak met rijst leggen. De korrels absorberen het water, waardoor de telefoon een kans op leven behoudt. Maar gaat deze theorie ook op bij een auto met waterschade? Rich Benoit, een Amerikaanse autoliefhebber en YouTuber, nam de proef op de som.

Audi E-Tron vol met water na orkaan

Op zijn YouTube-kanaal Rich Rebuilds plaats Benoit auto-gerelateerde video’s en laat hij regelmatig nieuw gekochte auto’s zien. Zo schafte hij eind 2022 een Audi E-Tron aan, maar wel een met waterschade waardoor hij de minimumprijs op een veiling hoefde te betalen. Hoewel de auto normaliter zo’n $ 110.000 bedraagt, bleef het hoogste bod steken op ongeveer de helft: $ 56.000. Naar eigen zeggen was moeder natuur ermee aan de haal gegaan in de vorm van een orkaan waardoor er aan alle kanter water naar binnen was gelopen.

Zoals u weet zijn elektrische voertuigen en water geen match made in heaven, dus leek de Duitse sportwagen afgeschreven te zijn, maar kan rijst de reddende engel zijn? Samen met zijn team ondervond hij diverse storingen met betrekking tot onder meer de hoogspanningsaccu, de remmen en het koelsystemen.

2.000 kilo aan rijst om het vocht op te nemen

Maar Benoit gooide de handdoek niet in de ring en besloot alles in zijn macht te doen om de auto te reanimeren. En wel met een gigantische bak gevuld met miljoenen korrels rijst. We hebben ze niet per stuk geteld, maar tezamen vertegenwoordigen ze, inclusief het gewicht van de bak, een gewicht van 2.000 kilogram.

Benoit heeft verstand van zaken, want hij knapt wel vaker auto’s op met waterschade, maar het gebruik van rijst was ook een soort testproject van hem. Net als de auto wist hij de ontelbare hoeveelheid rijstkorrels goedkoop in te slaan en bouwde vervolgens een houten bak om de graansoort en de e-tron in kwijt te kunnen. Zodra alle korrels in positie zijn bedankte het team de auto in een blauwe zijl om vervolgens het eindresultaat met gekruiste vingers af te wachten.

We gaan geen spoilers weggeven, dus of het een succes is, zal u zelf hieronder moeten ondervinden.