Waar deze Mercedes-Benz G 800 van buitenaf te typeren is aan de kleur ‘Classic Grey’, lijkt het aan de binnenkant alsof Mansory ermee aan de haal is geweest. Het interieur is namelijk knaloranje, met uitzondering van enkele zwarte, koolstofvezel details. Zelfs het stuur, het dak en het dashboard zijn volledig oranje gekleurd.

VDM Cars verkoopt opvallende Mercedes-Benz G 800 Brabus

In de basis is deze Mercedes-Benz G 800 Brabus een AMG 63 G-Wagon, maar Brabus heeft er het een en ander aan veranderd. We besparen u alle details, maar de hoogtepunten zijn de vernieuwde achtervleugel, de sportuitlaat, het Widestar-pakket en koolstofvezel elementen op onder meer de motorkap en het dak.

G Wagon Brabus

Onder die met koolstof bekleedde motorkop ligt dezelfde V8-benzinemotor die we kennen van het standaardmodel, maar Brabus heeft er meer kracht uit weten te krijgen. Het motorvermogen steeg naar 800 pk en het Nm koppel komt uit op 1.000. Daarmee is een nieuwe topsnelheid van 220 km/u gereasliseerd en ondanks z’n gewicht (2.460 kilogram) accelereert ‘ie ook nog eens vrij rap: vanuit stilstand binnen 4,5 seconden naar de 100 kilometer per uur.

‘Hermès Orange’

Maar los van al deze leuke extra’s, moeten we nog even het interieur grondig doornemen. Bovendien vallen alle toevoegen aan het interieur, zoals de sterrenhemel, in het niet dankzij het knaloranje interieur. Of zoals Brabus het noemt ‘Hermès Orange’. Verder zien we deze kleur ook terug op de remblauwen, op twee strepen in de grille, de achterspoiler en op enkele andere merk- en V8-logo’s.

Houdt u wel van een extravagant kleurtje of bent u simpel weg zo nationalistisch als maar kan? Neem dan op contact op met VDM Cars. Na het afrekenen van € 552.500, inclusief BTW, handigen ze vast met alle liefde de sleutels aan u over.

Mercedes-Benz G 800 Mercedes-Benz G 800

Het Franse modehuis Hermès duikt vaker op in de auto-industrie. Zo bestaat er zelfs een Bugatti Chiron Habillé par Hermès, welke op maat is gemaakt voor zakenman en auto-YouTuber Manny Koshbin.