We hebben er weer een hoor. Een miljardair die een jacht van Nederlandse makelij verkoopt. Nou ja, verkoopt, het jacht stond al langer in de verkoop, maar wegens een gebrek aan animo wordt het prijskaartje met € 7 miljoen verlaagd. Het 67,27 meter lange schip genaamd Drizzle, in het Nederlands iets minder chique: ‘motregen’, werd in 2012 speciaal gebouwd door Feadship voor de Zara-oprichter Amancio Ortega.

Feadship-jacht van de Zara-oprichter Amancio Ortega

De volgende eigenaar zal net als Ortega in de watten worden gelegd door een 18-koppige crew die tegelijkertijd ook het jacht vrijhoudt van stof en andere smetjes. Het jacht heeft drie dekken en biedt plaats aan 12 gasten, in een mastersuite, drie tweepersoonshutten en een tweepersoonshut, en 18 bemanningsleden.

Dineren in de buitenlucht of liever een avond in de jacuzzi? Als u tientallen miljoenen over de balk kunt gooien is de keuze aan u.

Refit in Aalsmeer

In 2019 werd het jacht onderworpen aan een refit in Aalsmeer, waar ze een nieuwe laag verf kreeg en er werd een doorlopend zwemplateau bevestigd met een douche en een zwemtrap. De 86-jarige Spanjaard heeft een leeftijd bereikt waarbij het in- en uitgaan van het zwembad niet zo’n eenvoudig klusje is als voorheen. Wellicht wil hij er daarom afstand van doen, maar het echte verhaal zullen we waarschijnlijk nooit te weten krijgen en misschien is het wel allesbehalve interessant.

Belangstellenden kunnen hun interesse laten blijken aan het team van jachtmakelaardij Hamilton Marine. De nieuwe vraagprijs is vastgesteld op € 69.000.000.

Ondanks de prijsverlaging zal Ortega geen haast hebben met de verkoop, want de miljardair die met een vermogen van € 62,8 miljard op plaats 17 staat van de Bloomber Billionaires Index hoeft zich nooit meer zorgen te maken over geldzaken. Ortega is de grootaandeelhouder van Inditex, een textielbedrijf die merken exploiteert als Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka en Stradivarius.