De ‘FHM Buurmeisje-verkiezing’ heeft zojuist weer plaatsgevonden. De mannen mochten dit jaar weer stemmen op wie zij het mooiste meisje vonden. In de voorgaande jaren pakten Katie de Rooij en de Limburgse Demi Loo de titel, maar dit jaar is Selina Rakké de grote winnares.

Wat is de FHM Buurmeisjes-verkiezing?

De FHM Buurmeisje-verkiezing is de pre-campagne van de FHM500, waar de 500 mooiste vrouwen van Nederland te zien zijn. Deze zal binnenkort van start gaan. “Met de FHM500 vieren wij de schoonheid van de vrouw in al haar diversiteit. Van jong tot oud, zwart tot wit, curvy tot slank en bekend tot onbekend. Met de FHM Buurmeisje-verkiezing geven wij aan alle onbekende vrouwelijk schoonheden uit alle windstreken van het land om zich in de kijker te spelen en hiermee een plek te verwerven in de FHM500”, zegt hoofdredacteur Chris Riemens over de FHM500.

Vrouwen mogen zichzelf opgeven om mee te doen aan de FMH Buurmeisje-verkiezing. Vervolgens krijgen de lezers de gelegnheid om via de Instagram van TABAC Fragrances – partner van FHM500 – te stemmen op wie zij vinden dat de mooiste vrouw is. De winnares wordt uitgeroepen tot FMH Buurmeisje van het Jaar en wint daarmee een prijs, bestaande, naast de eer, uit een fotoshoot met Russell Pearson en een ‘full page’ in de FHM500.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FHM Nederland (@fhm_nederland)

De winnaressen van de verkiezingen

Eén van de vorige winnaressen van de verkiezing, Demi Loo, reageerde als volgt op de vraag wat het voor haar betekent: “Ik vind het echt een enorme eer, als je me dit tien jaar geleden had verteld had ik je waarschijnlijk uitgelachen.” Ze vindt vooral het initiatief dat de gewone ‘girl next door’ voor kan komen in de FHM500 naast allerlei bekende Nederlanders erg mooi. “Ik ben nog steeds helemaal hyper dat de keuze op mij is gevallen.”

De nieuwe winnares is echter niet onbekend met dergelijke verkiezingen. Zo werd zij al eens uitgeroepen tot Miss Teen Universe Netherlands. Ze doet mee aan deze verkiezingen met een sterke reden: “Ik ben vroeger eigenlijk altijd gepest, ik had een hele lichte huid, sproetjes en rood haar. Dat was altijd iets wat opviel en niet echt helemaal mengde met de rest.’ Dit heeft Selina gelukkig nooit tegengehouden om haarzelf te zijn. ‘Ik ben echt bij mezelf gebleven, dit is hoe ik eruitzie, dit is wie ik ben. Als mensen dat leuk vinden, vinden ze dat leuk, en anders niet”, zegt ze.

Binnenkort zal de fotoshoot met de Utrechtse Selina plaatsvinden die te zien zal zijn op de website en de socialmedia-kanalen van FHM. Op 1 juni komt de FHM500 2023-editie uit, waar Selina dus ook in te zien zal zijn!