Geen woning, maar een kunstwerk. Dat is hoe de makelaars de enorme villa omschrijven. Op eerste ogenblik lijkt het ook geen plek om te wonen. Met de buitengewone vormen oogt het gebouw meer als een soort sci-fi museum. Toch staat het Crescent House bij het Altman Brothers Team echt te koop als een eengezinswoning. “Een voorbeeld van een kunstwerk.”

Californische villa ‘Crescent House’

De woning is gelegen op de klif  en was oorspronkelijk bedoeld voor ontwikkelaar Bud Fischer. Vervolgens is het object in 2003 gebouwd door de prijswinnende architect Wallace E. Cunningham. Dit heeft er ook voor gezorgd dat het meesterwerk een plekje verdiende in een uitgave van het Architectural Digest Magazine in 2005.

De patio van het Crescent House

Het heeft hem drie jaar gekost om deze extravagante villa te voltooien, zodat deze uiteindelijk zijn rol kon doen in de serie ‘Westworld’. Het pand kwam voor in de première van het derde seizoen, dat uitgezonden werd in maart 2020. Ondertussen is er al weer een nieuw seizoen uitgekomen van de populaire HBO-serie.

Binnenkant van het Crescent House

Ondanks het bijna magische uiterlijk, is de indeling van het Crescent House wel vrij bijzonder. Hoewel er in de gemiddelde woning de gedeelde leefruimtes zich op de begaande grond bevinden, is dat in het geval van deze excentrieke woning juist op de bovenste verdieping. De slaapkamers zijn tevens wel op de begaande grond.

Uitzicht op de Pacifische oceaan

Naast het feit dat het ‘ongeëvenaarde pand’ er van binnen en buiten bijzonder uitziet, zijn er ook voldoende ruimtes aanwezig. Met vijf slaapkamers en zes badkamers is deze villa zeker niet beperkt. Ook is er voldoende vermaak aanwezig in het gebouw, zoals onder andere een gourmetkeuken, een gym, yoga studio, zwembad en een mediaroom. Zelfs een gastruimte ontbreekt niet aan het Crescent House.

Om de verschillende verdiepingen in de woning te bereiken zijn er ook nogal wat opties. Er zijn hellingen en trappen aanwezig in het gebouw, maar er kan ook een lift genomen worden om snel van verdieping te verwisselen. De villa oogt heel licht door de riante hoeveelheid ramen. Hierdoor is er ook voldoende uitzicht op de Pacifische oceaan die direct aan de woning reikt.

Sinds vorig jaar staat het Crescent House daadwerkelijk te koop op de website van de Altman broers, voor afgerond maar liefst $ 20 miljoen.