Na bijna 30 jaar in zijn verborgen schuilhut te hebben gewoond, heeft acteur Jim Carrey besloten om zijn villa (lees: museum) in Brentwood, een wijk in Los Angeles waar het stikt van de A-listers, te verkopen. Het landgoed ligt verscholen achter ruim 85 meter aan heggen en is verkrijgbaar voor wie maar diep genoeg in de buidel tast.

Een kleurrijk man met een kleurrijk huis

Acteur, kunstenaar en artiest, stuk voor stuk werktitels die Jim Carrey zichzelf heeft toegeëigend. Hij heeft in talloze films en series gespeeld, waaronder de legendarische The Grinch (2000), The Mask (1994) en kortgeleden was hij te zien in de notabele Sonic the Hegdehog-films (2020 en 2022).

Hoewel iedereen hem zal kennen als acteur, timmert Carrey al een aantal jaar aan zijn carrière als kunstenaar. Zijn werken worden regelmatig tentoongesteld tijdens exposities en op zijn eigen website wordt vermeld dat zijn kunst ‘net zo expressief en emotioneel is als zijn werk als acteur’.

Jim Carrey (LA)-03

Foto: Sotheby’s International Realty

Zijn levendige persoonlijkheid is volop terug te zien in zijn excentrieke woning. Het object is uitgerust met vijf slaapkamers, zes badkamers en wel meer dan 12.000 m² aan leefruimte. De ruimtes die onderdeel uitmaken van het interieur zijn eigentijds vormgegeven, overspoeld met natuurlijk licht, maar we mogen ook absoluut de tuin niet vergeten. Deze onderscheidt zich van de buren door middel van een tennisbaan, een met rotsen omgeven watervalzwembad en een spa, evenals voldoende recreatieruimte.

Momenteel hangen de vertrekken vol met Carrey’s meesterwerken – die overigens niet bij de verkoop zijn inbegrepen – wat zijn interieur compleet tot leven brengt. In de gemeenschappelijke ruimtes zijn hoge, schuine balkenplafonds, met hardhouten vloeren, meerdere dakramen en openslaande deuren. De verschillende ruimtes zoals woon,- eet,- en familiekamers zijn uitgerust met gezellige open haarden en ogen uitnodigend voor zowel kleine als grote gezelschappen.

Rekwisieten uit zijn films

Naast zijn artistieke creaties zijn er ook vele rekwisieten uit Carrey’s filmcarrière terug te vinden in zijn thuisbioscoop, zoals de kostuums uit The Grinch, The Cable Guy en Batman Forever, zoals te zien in de afbeelding hieronder.

Foto: Sotheby’s International Realty

De primaire suite is ook zeker niet bescheiden, beschikkend over een eigen overdekt balkon, een zithoek en een ligbad. De achtertuin is ontworpen om aan te voelen als zijn eigen vredige en zorgeloze ontsnapping. Met een yoga- en meditatieplatform, een biologische moestuin en een poolhouse met een infraroodsauna en een stoombad.

De woning staat op het moment van schrijven te koop op de website van de Sotheby’s voor net onder de $ 29 miljoen, omgerekend iets minder dan € 27 miljoen.

Foto: Sotheby’s International Realty

Foto: Sotheby’s International Realty