Afgelopen jaar werd de Nederlander Tim van Rijthoven in de achtste finales van tennistoernooi Wimbledon verslagen door het Servische toptalent Novak Djokovic. Iets wat hij nooit meer zal vergeten. “De afgelopen weken blijven voor altijd in mijn geheugen gegrift”, zei hij destijds.

Tim van Rijthoven heeft zijn naam op de tenniskaart gezet

Even later viel hij wél in de prijzen nadat hij Daniil Medvedev. de nummer twee van de wereld, versloeg en zichzelf mocht kronen tot de winnaar van de Libéma Open. Een jaar om nooit te vergeten.

Kortom: Tim van Rijthoven maakt furore in de mondiale tennissport waardoor niet alleen zijn volgersaantal op social media (bijna 100.000) stijgt, maar ook zijn vermogen. Naar verluidt leverde zijn prestatie op Wimbledon hem € 220.000 op, terwijl zijn titelwinst in Rosmalen € 95.580 aan zijn bankrekening toevoegde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maartje Basten (@maartjebasten)

Om zijn succes te vieren, in weelde te resideren of simpelweg om met zijn vriendin, Maartje Basten, aan een volgend hoofdstuk te beginnen, heeft de 25-jarige Van Rijthoven een appartement aangeschaft, nadat hij afgelopen jaar al aardig wat geld over de balk smeet voor een Audi RS3 uit 2022.

Weelderig appartement in Amsterdam

Maar waar staat dit pand? Nou, in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Een rijtjeshuis van drie verdiepingen, waarvan zij er zelf één bemachtigd hebben, om precies te zijn. Het nieuwe liefdesnestje beschikt over een woonkamer met balkon, een fraaie keuken, drie slaapkamers, een luxe badkamer en als klapper op de vuurpijl een dakterras. Ze konden zo intrekken, want de woning is in 2022 volledig gerenoveerd.

Hoewel het onduidelijk is hoeveel de tennisser ervoor betaald heeft, stond het pand slechts twee maanden op Funda met een vraagprijs van € 850.000. “YEAH! Zo zo zo blij! Vandaag de sleutel gekregen van ons nieuwe huisje in Amsterdam”, schrijft zijn vriendin op Instagram.