In Miami gaan de huizen letterlijk de lucht in: dit gloednieuwe penthouse bevindt zich op ruim 320 meter hoogte en kijkt zelfs neer op de binnenkomende vliegtuigen. Als u last heeft van hoogtevrees, is dit dus zeker geen aanrader, maar als dit niet het geval is – en u diepe zakken heeft – kan u binnenkort neerkijken op het klootjesvolk beneden, terwijl uzelf dagelijks in de watten ligt.

Luxe penthouse in Miami op 320 meter hoogte

De plannen liegen er niet om. Begin 2027 zal ‘Penthouse 02′, zoals het penthouse wordt genoemd, voltooid worden en zich bij de maar liefst 100 verdiepingen tellende toren van Waldorf Astoria Residences in Miami voegen. Dit ’torenhoge’ gebouw zal de titel van hoogste woongebouw ten zuiden van New York City claimen. Zodra het indrukwekkende gebouw af is zal de skyline van de stad voorgoed veranderen.

Deze blokkentoren van zwart glas is ontworpen door de beroemde Uruguayaans-Canadese architect Carlos Ott, in samenwerking met Sieger Suarez Architects uit Miami.

Penthouse 02 neemt een halve verdieping van de bovenste kubus in beslag en bedraagt ruim 620 m² aan leefruimte. Het appartement is overspoeld met opvallende kenmerken, zoals een enorme, glazen serre met glazen wanden, compleet met zwembad, badkamer, zomerkeuken en uitzicht op de zonsondergang op het westen. De woon- en eetkamer aan de oostkant van de woning komt uit op een balkon van 50 m² met volledige zonsopgang en uitzicht op de oceaan.

Er is zelfs sprake van een filmzaal met zes zitplaatsen in het centrale deel van de woning, met een daarbij aangrenzende studeerkamer, bar en inloopwijnkelder. De blokkendoos heeft vijf slaapkamers, waaronder een indrukwekkend grote mastersuite.

Kopers zullen mogelijk aarzelen over dat het nog een paar jaar zal duren voor de penthouses op de markt komen, maar het kan ook gezien worden als een kans. Eenheden zoals Penthouse 02 komen worden kaal opgeleverd, wat betekent dat toekomstige bewoners tijd hebben om hun inrichting aan te passen aan hun unieke eisen.

Iedere dag een hotelachtige ervaring

Wat de rest van het pand betreft, hebben kopers van het Waldorf Astoria in Miami toegang tot een echt hotelachtige ervaring. Inclusief conciërgediensten, reserveringen voor restaurants, roomservice, een spa en een fitnesscentrum. Veel van deze voorzieningen zijn toegankelijk via een app die is gekoppeld aan de slimme technologie van het huis.

“We zijn buitengewoon attent geweest over elk detail, van ontwerp, technologie, ruimte en stroom in elk aspect van dit pand, van de verkoopgalerij tot het gebouw zelf, en Covid heeft dit proces zeker beïnvloed,” zei Ryan Shear, PMG Managing Partner over het pand toen het in 2021 lanceerde.

Van de 12 woningen die deel uitmaken van de ‘negende’ kubus in de toren, zijn er al zes verkocht, dus als u interesse heeft, meldt u dan snel bij Waldorf Astoria Residences. Penthouse 02 is geprijsd op $ 23,7 miljoen, omgerekend zo’n € 22 miljoen.