Hij is terug van weggeweest. We hebben het uiteraard over Mark Baanders. De laatste keer dat u de man met de zagende stem, toepasselijk bijgenaamd ‘Slijptol, zag in een Pure Luxe-video, was toen we tezamen bij House of Caviar & Fine Foods kaviaar gingen proeven. Maar deze video staat niet in het teken van eten, maar van vastgoed.

Housetour in Oud-Zuid bij Mark Baanders

We stappen we in de Biró – we bevinden ons tenslotte in Oud-Zuid – en gaan op weg naar de woning van de Powned-verslaggever. Soepel is anders, maar goed, we komen heelhuids aan zonder blikschade. Echter is het bij Baanders (opper amice) wel oppassen geblazen, want de lengte van Floris zorgt ervoor op de bovenste etage bijna zijn hoofd stoot.

We beginnen bij de entree met studentenhuis-achtige allures, wat logisch is aangezien de 25-jarige Baanders gewoon nog studeert. Maar we moeten niet te snel oordelen, dus klimmen we gezamenlijk de trap op. Eenmaal boven maakt walging plaats voor indruk. Het interieur oog chique in combinatie met met gedimde lichtstroken, terwijl de houten balken tegen het plafond de toon zetten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris Wyers (@floriswyers)

De balken zijn niet het enige authentieke in het huis, want we stuiten vrijwel direct op een fraaie deur die volgens de eigenaar gevonden is op een rommelmarkt in India. Floris staat ervan te kijken hoe netjes alles erbij ligt, maar dat komt volgens Baanders omdat “ik in de afgelopen twee jaar een stuk volwassener ben geworden”. Er ligt zelfs een bordje met oesters klaar.

We nemen nog even de goed gevulde drankkast onder de loep, spelen een beetje op de piano, kijken rond in de luxueuze badkamer met marmeren tegels, bekijken de studeer- en slaapkamers om vervolgens af te sluiten met een drankje bij Café Garçon.

Zie het allemaal in de video hieronder.

Met speciale dank aan Biro Nederland, Vin Vin Wines en Mark Baanders.