Het ongelofelijke paleis, genaamd Palais Vénitien, is gevestigd in Cannes La Bocca, Provence-Alpes-Côte D’Azur, Frankrijk, op de top van een heuvel. Hierdoor heeft het een weelderig uitzicht op Cannes en het helderblauwe water van de Middellandse Zee. Met buitenkenmerken als de ingang met poorten, een motorbaan met fontein, terrassen, een zwembad, een meer en een tennisbaan, is het een van de meest fantastische eigendommen die ooit op de markt is gebracht aan de Cote D’Azur.

Mega villa in Cannes, Frankrijk nu te koop

Het werd gebouwd door Cogemad, dat eigendom is van de Saoedische miljardair Emad Khashoggi en staat in Cannes, sinds 1946 ieder jaar het toneel van het prestigieuze internationale filmfestival.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door COGEMAD (@cogemad)

Het beschikt over circa 3.000 vierkante meter aan leefruimte met 12 slaapkamers, 12 badkamers, grote foyer met trap, meerdere woon- en eetkamers en 2 keukens. Om de toekomstige eigenaar te amuseren is er achter de hoge, imponerende gevels een thuisbioscoop, een volle wijnkelder, een fitnessruimte, een nachtclub met bar, binnenzwembad en nog veel meer.

Frankrijk

“Het Palais Vénitien, een prachtige residentie geïnspireerd op de architectuur van Byzantium en Venetië, kijkt uit over een prachtig panorama van Cannes en de blauwe wateren van de Middellandse Zee zover het oog reikt,” vertelt de makelaar van Côte d’Azur Sotheby’s International Realty.

Volgens France Travel Stories hoort Cannes tot één van de must-see bestemmingen van Frankrijk.

De 2,4 hectare omvat een schat aan luxe voorzieningen, waaronder een meer, een tennisbaan, afgelegen bossen en een groot buitenzwembad. Het weelderige terrasvormige terrein is een waardige setting voor het weelderige interieur van de villa. Met monumentale zuilen en prachtige lijstwerk, weerspiegelt dit huis – met meer dan 3000 m2 woonoppervlak – de elegantie blindelings kunnen koppelen aan Venetiaans design.

De ultieme uitdrukking van hedendaagse verfijning, deze prachtige structuur bevat naadloos en onzichtbaar de allernieuwste hightech-bedieningselementen. Met negen woonsuites en talrijke ontvangstruimten, het Palais Vénitien geeft een nieuwe betekenis aan het concept van comfort, waarbij de luxe van Cannes subtiel wordt gecombineerd met de elegantie van Venetië.

Vraagprijs van Palais Vénitien

Het huis wordt bewaakt door een modern beveiligingssysteem, waarmee ook gelijkertijd de verlichting, muziek, airconditioning en A/V-systemen mee gecontroleerd kunnen worden. Al met al zal de potentiële koper moeten aankomen met €120.000.000.