In het oosten van Friesland staat op dit moment een pareltje te koop: een enorme, vrijstaande woning met een kroeg, eigen pompstation, podium en op de jaren ’60 geïnspireerd terras. Om nog maar te zwijgen over het omliggende terrein.

Prachtige vrijstaande boerderij in Drachten

Voor wie geen genoeg kan krijgen van het prachtige platteland van Friesland, is dit een fantastische mogelijkheid. De woning, liggend aan de rand van het dorpje Drachten, heeft een woonoppervlak van wel 475 m² met zes slaapkamers. De woonboerderij is verdeeld in twee verschillende gebouwen die met elkaar zijn verbonden: het woonhuis en de loods. Het twee verdieping tellende object heeft van de buitenkant een klassieke, landelijke stijl met aandacht voor detail.

Vrijstaande woning in Friesland

Op de begane grond vindt u één slaapkamer met eigen badkamer, een woonkeuken met toegang tot de provisiekelder, een toilet en een badkamer met douche, ligbad en wastafelmeubel. Ook is er toegang tot een serre met vloerverwarming en een schuifpui naar het terras. De eerste verdieping bevat drie slaapkamers met bergruimte in de knieschotten en vaste kasten.

De leefruimtes zijn op een ouderwetse, ‘boerse’ stijl aangekleed. Van de wit-bakstenen schoorsteen met kleine haard tot de letterlijk rode schuurdeuren aan de zijkant van het huis: met deze woning zult u zich zeker thuis gaan voelen in het Friesche landschap.

Vrijstaande woning in Friesland

De loods is te bereiken via een bijkeuken die vastzit aan het woonhuis. Er zijn nog twee zeer ruime slaapkamers aanwezig op de begane grond van de loods, samen met een biljartkamer, een kantoor en een werkplaats waar het pompstation is gestationeerd. Op de eerste verdieping bevindt zich het binnenterras met podium voor optredes, een ruimte met bar in stijl van de jaren ’60, extra woongelegenheid met keuken, toiletten en een douche, opslag, een kantoor én een dakterras. Kortom: met deze woning komt u niets tekort!

Een perceel waar we ‘u’ tegen zeggen

En dan hebben we het alleen over het woonoppervlak binnen gehad. De woning is gevestigd op een perceel van, houdt u zich goed vast, maar liefst 1.740 m²! Meer dan genoeg ruimte dus om alles te kunnen doen wat uw hartje begeerd. Wordt bijvoorbeeld ’s ochtends wakker met de fluitende vogeltjes en geniet van een lekker bakkie in een tuinstoel op het langgerekte veld.

Het pand staat ver weg van andere woningen, met vrijstaande boerderijen en prachtige weilanden in de omgeving. Last van de buren zult u hier dus ook niet hebben. Het gebouw staat de koop op Funda en heeft een vraagprijs van € 550.000 k.k.. Echt een buitenkans, als u het ons vraagt.

Vrijstaande woning in Friesland