Manchester United is een complexe club. Nadat Ole Gunnar Solskjær vertrok was het aan voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag de taak om de zaakjes weer op orde te krijgen. Pure Luxe is geen voetbalmagazine, dus we gaan geen analyses doen over zijn tactieken en statistieken. Waar we het wel over willen hebben, is zijn verblijf in Engeland.

Erik ten Hag als hoofdtrainer bij Manchester United

Op 21 april 2022 kondigde Manchester United Ten Hag aan als nieuwe hoofdtrainer tot juni 2025 met een optie voor nog een jaar. De Nederlander stapte op een lastig moment in en heeft sinds zijn leidinggevende functie al twee Nederlanders aan de selectie toegevoegd: Tyrell Malacia (€ 17 miljoen) en kortgeleden Wout Weghorst (€ 4 miljoen), maar haalde bijvoorbeeld eerder al oud-Ajacied Antony voor € 95 miljoen (dat met bonussen kan oplopen tot € 100 miljoen) naar Manchester United.

Erik ten Hag-01

Het uitzoeken van een leuke plek om te verblijven was één van de verzoeken van de voormalig Ajacied voor hij zich zou verbinden aan Manchester United, meldt de Daily Star. Hij zou hebben verzocht hebben om in een appartement in het centrum te wonen, op steenworp afstand van Manchester City-trainer Pep Guardiola, waarmee hij een verleden heeft bij FC Bayern München. Ten Hag was voor twee seizoenen namelijk trainer van het tweede elftal van De Rekordmeister.

Eén van zijn voorgangers, Jose Mourinho, tegenwoordig coach bij FC Roma, besloot tijdens zijn loopbaan bij The Red Devils te resideren in het Lowry Hotel, maar Ten Hag woont liever in een écht huis. Deze heeft hij zeker niet zelf gekocht, maar is voor hem geregeld door de club. Volgens de Britse media is de Nederlander na zijn aanstelling als hoofdtrainer echter neergestreken in een vrijstaande villa net buiten Manchester.

Landhuis net buiten Manchester

Het betreft een landhuis met 318 vierkante meter ter waarde van omgerekend € 2,5 miljoen. Dat is behoorlijk groter dan het appartement van de Tukker in Amsterdam, gelegen boven een supermarkt. Echter heeft zijn leenwoning vlakbij Manchester United wel een gedateerd interieur, blijkt uit beeldmateriaal dat Bekende Buren heeft weten op te sporen. Volgens hen beschikt de woning over een eigen oprit, vijf slaapkamers, vier badkamers en op de foto’s zien we een typische Britse keuken en een grote woonkamer.