Deze legendarische Dakar Truck heeft aan meerdere Dakar-rally’s meegedaan door de jaren heen, maar nu is het tijd voor een nieuwe eigenaar. “Het is echt een gaaf ding, een goede truck!”

Een truck met ‘een dikke 1000 pk’

U leest het goed: de inmiddels 6 jaar oude Dakar Truck staat op dit moment te koop. De truck heeft meerdere malen meegedaan aan Dakar-rally’s, waar voertuigen als motoren, auto’s en ook vrachtwagens door de woestijn trekken. Ook hebben ze drie keer de Morocco Desert Challenge gereden, een woestijnrally die zoals de naam al verloochend in Marokko wordt gehouden.

De truck heeft intussen dus zeker wel veel meegemaakt. Echter vond de eigenaar van de truck, Vick Versteijnen, dat het tijd was om afscheid te nemen. “De ontwikkelingen gaan hard in de Dakar wereld en we willen graag vooraan mee blijven doen”, zegt hij in een interview met PowNed.

Verder is de truck niet bedoelt om mee op de openbare weg te rijden. De eigenaar geeft aan dat de truck niet perse illegaal is, maar hij misschien niet aan alle regels voldoet om écht legaal te zijn. Het is dus meer bedoelt om te rijden op eigen terrein of tijdens de rally’s.

Met 1000 pk

Power heeft de Dakar Truck wel. De wagen beschikt namelijk over maar liefst 1000 pk! Dan is het prijskaartje dat bij de truck komt kijken zeker niet zo gek: de Dakar Truck staat te koop voor een verkoopprijs van € 185.000. Voor dat bedrag kan u ook een gloednieuwe Audi RS6 Avant meenemen bij de dealer, maar daar zit niet zo’n tof verhaal achter.

Alsnog een hoop geld. Daarom heeft de eigenaar een open dag georganiseerd waarop u langs kan gaan om een proefrit met de truck te maken. 25 maart zijn de geïnteresseerden van harte welkom bij Versteijnen Trucks in Gilze, gelegen in provincie Brabant. Heeft u interesse? Dan kunt u hier de advertentie van de Dakar Truck zien.

Wilt u de truck alvast in actie zien? Kijk dan vooral de video van PowNed hieronder: