Bad Bunny is een rapper, zanger, acteur en singer-songwriter uit Puerto Rico, maar dat niet alleen. Hij is tevens de meest gestreamde artiest op Spotify sinds 2020 en heeft daarnaast maar liefst twee Grammy Awards gewonnen. Momenteel is de Puerto Ricaanse rapper aan het daten met supermodel Kendall Jenner, alleen van zijn ex-vriendin komt hij niet zo makkelijk af en hij heeft door haar een flinke rechtszaak aan zijn broek hangen. Zijn ex-vriendin eist maar liefst $ 40.000.000.

Een flinke rechtszaak voor Bad Bunny

Bad Bunny en zijn ex-vriendin, Carliz De La Cruz Hernández, hadden een relatie van 2011 tot en met 2017. Volgens Carliz nam Bad Bunny in mei 2022 contact met haar op om $ 2.000 aan te bieden voor een opname, waarin te horen is dat Carliz ‘Bad Bunny, Baby’ fluistert. Zij ging de deal niet aan, waarop vervolgens het label contact met Carliz opnam om tot een akkoord te komen, ook dit lukte niet. Echter trok Bad Bunny zich hier niets van aan en gebruikte de opname alsnog in de hits Pa Ti en Dos Mil 16.

De tracks zijn beiden in totaal maar liefst bijna één miljard keer gestreamd op YouTube en Spotify. Niet alleen in de tracks is de opname van Carliz te horen, want haar stem is ook gebruikt bij promoties, televisie- en radiocampagnes, wereldwijde concerten, op social media en muzikale platforms.

In maart stapte Carliz naar een Puerto Ricaanse rechtbank waar verklaarde dat sindsdien duizenden mensen massaal reageren op haar sociale media-accounts. Daarnaast zou ze ook continu hierover in het openbaar op aangesproken worden. Carliz is hier helemaal klaar mee en in de aanklacht staat dat door het gebruik van de opname, ze zich angstig, geïntimideerd en overweldigd voelt.

Volgens haar advocaten is het gebruik door Bad Bunny in strijd met de “wet van het recht op een eigen imago” van Puerto Rico en Carliz eist hierom $ 40.000.000. De rapper heeft de rechtszaak niet publiekelijk toegesproken en wat de uitslag van de rechtszaak gaat zijn is nog onduidelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 𝐂𝐚𝐫𝐥𝐢𝐳 (@carlizcha)

Maar de rapper is ondertussen bezig met hele andere zaken. Sinds twee maanden is hij namelijk aan het daten met supermodel Kendall Jenner. De twee worden regelmatig samen gespot, maar zijn hier nog erg geheimzinnig over. Hopelijk voor hem veroorzaakt de de rechtszaak geen deuk in zijn nieuwe liefdesavontuur..

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)