Er is een stel mannen aangehouden in Amersfoort, nadat ze voor duizenden euro’s aan spullen zouden hebben gestolen bij de Mediamarkt in Assen. De mannen zijn onderdeel van een dievenbende die op dit moment door heel Nederland actief is.

Twee oudere verdachten zonder vaste woon- of verblijfplaats

De politie heeft na het voorval twee mannen van respectievelijk  57 en 66 jaar aangehouden in Amersfoort. Eén van de twee mannen zou in een rolstoel hebben gezeten en de andere man zou hem hebben geduwd. “Het gaat om twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats”, zegt een woordvoerder.

Via een oortje zou de man in de rolstoel van een bendegenoot te horen hebben gekregen waar hij de duurste spullen kon vinden. De spullen verdwenen in een geprepareerde lade die onder het zitvlak van de rolstoel was ingebouwd. Deze lade zou ook voorkomen dat het alarm af zou gaan bij het verlaten met de gestolen goederen.

Hoewel het plan waterdicht leek te zijn, wekte het toch argwaan bij het personeel van de Mediamarkt argwaan. Ook de twee zogenaamd hulpbehoevende merkten dat en besloten daarom om de winkel toch maar te verlaten. Buiten stond er een vluchtauto klaar, waar de rolstoel snel ingeklapt werd voordat de mannen haastig vertrokken.

Niet de eerste aangifte

Toen de politie onderzoek ging doen naar deze sluwe zaak, kwamen ze erachter dat dit niet de eerste aangifte was die tegen de bende was gedaan: de twee verdachten hebben al meerdere aangiftes liggen wegens winkeldiefstal. De bejaarde mannen moeten zich volgens de woordvoerder van de politie binnen twee weken bij de rechter verantwoorden voor hun daden.

Inhoudelijk kan de politie en de woordvoerder van de Mediamarkt niets zeggen. Echter stemmen ze wel allemaal in dat de aanhouding heeft plaatsgevonden en de mannen konden worden opgepakt door het oplettende beveiligingsteam van de elektronicawinkel.