De ‘Nederlandse én Belgische’ Ferrari’s  die tegen de omheining van een Italiaanse villa vlogen haalden krantenkoppen over de hele wereld. Waar de ene rode Ferrari (op Nederlands kenteken) tegen een muur tot stilstand kwam, landde de blauwe iets hoger en vloog vervolgens in de fik. Ondanks het formaat van de crash hoeven beide bestuurders slechts € 87 als boete te betalen aan de Italiaanse overheid.

Twee Ferrari’s betrokken bij heftige crash

De twee bestuurders werden door een berm gelanceerd in de buurt van Ancona, een Italiaans havendorpje aan de Adriatische Zee, en vlogen door de lucht vlogen voordat ze tegen een omheining tot stilstand kwamen. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat de bestuurders, een Belg en een Nederlander, nuchter waren tijdens het ongeval, waardoor het boetebedrag blijft steken bij slechts € 87.

Ferrari's

De rode en blauwe Ferrari’s waren respectievelijk een SF 90 en een Berlinetta met een gezamenlijke warde van boven de € 700.000. Hoewel de bestuurders naar verluidt op hoge snelheid reden, waren er geen snelheidscamera’s op de plaats van het ongeval. Gelukkig raakte het gezelschap slechts lichtgewond en beschikten beide voertuigen over een geldige verzekering.

Boete kan nog hoger oplopen

De lokale politie van Osimo besliste echter om beide bestuurders een boete te geven voor het niet onder controle houden van hun voertuigen. Dit is een overtreding van het verkeersreglement en kan leiden tot een boete van minstens € 87 en maximaal € 344. Indien de boete binnen vijf dagen wordt betaald, wordt er een korting van 30% verleend.

Ondanks de beperkte financiële gevolgen van de crash, loopt het onderzoek van de politie van Osimo nog steeds, waardoor er meer boetes mogelijk zijn. Als het blijkt dat er bijvoorbeeld sprake van roekeloos rijgedrag of snelheidsovertredingen, kunnen de bestuurders extra boetebrieven op de mat verwachten.