De Oscars van 2023, ook wel bekend als de 95e Academy Awards, vonden op 12 maart plaats in het Dolby Theatre in Hollywood. Terwijl de meeste mensen op het puntje van hun stoel zitten om te zien wie er een Oscar weet te behalen, laten wij u meteen verrassen met de cadeau’s die aan alle genomineerden worden uitgedeeld.

De extravagante cadeautassen van de Oscars

U hoort het goed. Zelfs als de genomineerden geen prijs in ontvangst mogen nemen, zullen ze niet met lege handen naar huis gaan. En dit is ook zeker niet het eerste jaar dat deze cadeau’s worden uitgedeeld. De ‘Everyone Wins-cadeautassen’ zijn sinds 2002 een onderdeel van de Oscars, dankzij de vrijgevigheid van het in Los Angeles gevestigde marketingbedrijf Distinctive Assets. Al wordt het ook zeker gezien als een marketingtruc om de genegenheid van de rijken en beroemdheden te kopen.

Dit jaar is het echter wat kariger als voorgaande Oscars. Het hoogste bedrag dat de afgelopen aantal jaar aan de cadeau’s werd uitgegeven was in 2020, met cadeautassen ten waarde van wel $ 261.000. Toen zaten er ook verschillende luxeproducten in, zoals vouchers voor een 12-daagse cruise, een romantisch uitje in een Spaanse vuurtoren dat is omgebouwd tot luxe hotel, maar ook producten als amethist-badbommen en een hersengolf-detecterende meditatie-hoofdband.

Bijzondere cadeau’s, dat zijn het zeker. Maar wat zullen de gelukkigen dit jaar ontvangen? Hier volgt een lijst:

 • Een all-inclusive landelijk verblijf in Canada op landgoed The Lifestyle – $ 40.000
 • Een verblijf van drie nachten in een vuurtoren in het Italiaanse Faro Punta Imperatore – $ 9.000
 • Australische percelen voor natuurbehoud – waarde onbekend
 • Gratis projectmanagement voor renovatie- of bouwprojecten – $ 25.000
 • Verjongingsbehandelingen door Dr Konstantin’s Luxe Upper East Side Office – $ 10.000
 • Celebrity Arms Sculpting liposuctieprocedure – $ 12.000
 • Jaarvoorraad van Oxygenetix – $ 12.000
 • Haarbehandelingen van Dr Alan Baumam – $ 7.000
 • Een 18-karaats gouden armband met op maat gemaakte eerste kralen en edelstenen – $ 1.200
 • Jo Bowlby’s ‘Een boek voor het leven’ – $ 630
 • Japans Ginza Nishikawa-melkbrood – $ 18

Dat is een nog eens een lijst! In totaal komt de waarde op $ 126.000. Dat is een stuk minder als afgelopen jaren, maar ongetwijfeld meer dan wat de meeste mensen ooit cadeau zullen krijgen in hun levens.