De kleine Lionel Messi wordt door menig voetballiefhebber geadoreerd. Zijn iconische vrije trappen, intelligente acties en scala aan records maken hem één van de beste voetballers – zo niet de beste – voetballer ter wereld. De linkervoet van de Argentijnse dribbelaar veroorzaakt menig verdediger nachtmerries. Die onmenselijke voet is – zeker na de Argentijnse wereldtitel – een ongekend fortuin waard. Het is zelfs het duurste lichaamsdeel ter wereld.

Linkervoet van Messi fortuin waard

Messi heeft zijn legendarische linkervoet namelijk laten verzekeren middels een heuse lichaamsdelenverzekering. Zijn linkervoet is dus verzekerd voor zo’n $ 900 miljoen. Het gebeurt vaker dat voetballers hun benen laten verzekeren. Zo verzekerde Cristiano Ronaldo – tegenwoordig speler van het Saoedische Al-Nassr – zijn benen voor een totaalbedrag van $ 99 miljoen. Ook Welshman en oud Real Madrid-speler Gareth Bale verzekerde zijn benen voor dat bedrag. Oud-voetballer David Beckham ging zelfs een stapje verder. Hij verzekerde zowel zijn gezicht als beide benen voor zo’n $ 175 miljoen.

Het betekent dat Messi’s linkervoet meer waard is dan hele clubs. Niet gek, de verzekering van de zevenvoudig Ballon d’Or is de duurste van het gehele mondiale voetbal.

Messi’s voet is na de roemrijke wereldtitel van Argentinië waarschijnlijk alleen nog maar meer waard geworden. Die wereldtitel betekent een kroon op zijn carrière, waar zijn club Paris-Saint Germain nog altijd haar eerste Champions League-winst hoopt te bewerkstelligen, aan de hand van Messi. Maar, zoals Johan Cruijff ooit al zei: “Een zak geld kan niet voetballen.”

De records van Lionel Messi

De linkervoet van de inmiddels 35-jarige Argentijn geldt als fenomenaal, het is dan ook niet gek dat deze voor een dergelijk bedrag verzekerd is. Messi maakte in zijn lange carrière al 748 goals – een buitenaards record. Daarvan waren liefst 627 met zijn linkervoet. 672 goals maakte hij voor FC Barcelona, waardoor hij ook het record van meeste goals voor één club in handen heeft. Daarnaast heeft hij de records van meeste doelpunten in één competitie, in één jaar én in één seizoen in handen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

Messi rijgt de records dus aaneen. Zo is hij ook recordwinnaar van de Ballon d’Or: de prijs voor beste speler van het jaar. Ook is hij topscorer van de Argentijnse nationale ploeg en recordhouder van het aantal gespeelde WK’s.