Over opmerkelijke deals op de vasrtgoedmarkt gesproken. U leest het goed: Jennifer Gates, de dochter van multi-miljardair Bill Gates heeft ‘eindelijk’ het New York City-penthouse van F1-coureur Lewis Hamilton overgekocht. De Britse Formule 1-coureur kocht het penthouse met buitenzwembad in 2017, maar heeft er nog nooit een nacht gespendeerd.

Lewis Hamilton boekt winst op één van zijn twee penthouses

The New York Post meldde eerder al de verkoop van het pand, maar tot op heden was het onbekend wie of wat de kopende partij was, maar het gaat dus om de oudste dochter van de Amerikaanse mede-oprichter van Microsoft. Hier gaat zij haar dochtertje grootbrengen.

Gates

Het zit namelijk zo. Toen het penthouse – door de makelaar omschreven als het  ‘kroonjuweel’ van het gebouw – werd verkocht belandde het in eigendom van een in Seattle gevestigde trust die is verbonden aan Gates, schrijft The New York Post. Hoewel Hamilton er zelf $ 43,99 miljoen voor betaalde, kon hij het met winst verkopen, want hij ontving er $ 49,5 miljoen voor.

Jennifer Gates groeide op in een gigantische woning van $ 150 miljoen en zal haar baby opvoeden in het chice penthouse met zes meter hoge plafonds van $ 51 miljoen in The Big Apple. Dat doet ze niet alleen, want ze kan rekenen op de hulp van haar man Nayel Nassar, een Olympische atleet in de paardensport met een vermogen van $ 100 miljoen.

Drie verdiepingen met onder meer een zwembad, een sauna en een waanzinnig dakterras

Het penthouse is maar liefst 827 vierkante meter groot en bestrijkt drie verdiepingen met onder meer zes badkamers, twee damestoiletten, een dompelbad, een gashaard en toegang tot twee parkeerplaatsen. Ook is er een zwembad, een fitnessruimte, een sauna, een stoombad, een speelkamer en een dakterras van maar liefst 465 m2. Het is dan ook geen wonder dat het gebouw een reeks aan beroemdheden heeft gehuisd, zoals Ryan Reynolds, Jennifer Lawrence, Justin Timberlake, Harry Styles, The Weeknd en Jake Gyllenhaal.