De Italianen zijn uiteraard trots op hun succesvolle automerk. Ferrari’s staan ook bekend om hun snelheid en geweldige geluid. Toch was de Ferrari Purosangue bedoeld als een meer praktisch model voor het automerk, een luxe maar meer toegankelijke wagen voor mensen die ruimte en comfort zoeken. Dat betekent echter niet dat we de auto moeten onderschatten, het blijft immers een Ferrari.

Specificaties van de Ferrari Purosangue

Hoewel de Ferrari Purosangue misschien oogt ‘doodgewone’ SUV, is dat alles behalve waar voor deze sportwagen in disguise. De vierwieler heeft een V12 motor zonder turbo die in totaal over maar liefst 725 pk beschikt. Hij trekt binnen 3,3 seconden op naar 100 kilometer per uur en weet een topsnelheid te kunnen bereiken van wel 330 kilometer per uur. Gezien het gewicht van 2.033 kilogram, is het in zijn klasse absoluut een snelheidsduivel

Naast het vermogen waar de auto over beschikt, is de Purosangue van binnen erg praktisch. Zo heeft de wagen een fraai audiosysteem, bekerhouders en een opbergruimte voor bijvoorbeeld uw telefoon. Ook niet onbelangrijk.

Kan ‘ie driften?

Verder valt er over smaak niet te twisten, maar we kunnen het eens zijn dat de gestroomlijnde SUV zeker wat vermogen tot zijn beschikking heeft. Geen wonder dat een Italiaanse man op Instagram besloot om zijn gloednieuwe vierwieler op de proef te stellen en te kijken of ermee gedrift kan worden. En of die dat kan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Giuliano Daniele (@giuliandaniel)

Deze ‘volbloed’ heeft het in zich, zoals te zien in de bovenstaande video. Hopelijk worden de Ferrari-liefhebbers hier ondanks de minder sportieve look alsnog heel warm van. De praktische en snelle wagen heeft namelijk een beperkte verkoop met een minimale verkoopprijs van € 390.000. Dus als u interesse heeft in deze driftende supercar en u een paar ton op u naam heeft staan, is het zeker een aanrader!