Goud wordt ook wel de “de koning der metalen” genoemd en is daarom al eeuwenlang één van de meest kostbare metalen. Een Australische man zoekt al jaren voor de lol naar stukken goud, niet verwachtend dat hij ook echt op een enorme klomp zou stuiten. De experts noemen het een once-in-a-lifetime-vondst.

Goudklomp van 2,6 kilo gevonden in de “Gouden Driehoek”

De “Gouden Driehoek” in de staat Victoria staat bekend om het bevatten van grote hoeveelheden goud in de grond. Het bestaat uit het gebied tussen Ballarat, Bendigo en St. Arnaud. Veel goudzoekenden leggen hier hun zoektocht af met metaaldetectoren, in de hoop dat ze op een beetje goud stuiten. Soms hebben de zoekers geluk en vinden ze een stuk goud die ze een paar duizend dollar oplevert.

Deze hobbygoudzoeker had echter veel geluk: tijdens zijn zoektocht door de Gouden Driehoek kwam hij een een goudklomp van 2,6 kilogram tegen. Hij is hier direct mee naar een locale goudhandelaar gegaan, genaamd Darren Kamp. Volgens Kamp kwam de man een paar weken geleden bij hem. “Ik wil je wat laten zien. Denk je dat ik hier $ 10.000 voor kan krijgen?”, vroeg de anonieme vinder aan Kamp. Zodra de handelaar de klomp in zijn handen kreeg, zei hij dat de man eerder aan $ 100.000 moest denken.

Het bleek dat dit maar de helft van zijn vondst was, dus kon de man in totaal voor maar liefst € 148.000 aan goud had gevonden. “Wow, mijn vrouw gaat hier blij mee zijn”, zei de goudzoeker toen.

Mogelijk 2,1 miljoen kilo aan goud onder de grond

De deskundigen schatten dat in de goudvelden in Victoria nog zo’n 2,1 miljoen kilo aan goud zit. 170 jaar geleden was er een ‘gold rush’ in deze omgeving: mensen gingen er massaal op uit om goud te vinden. Er is toen al zo’n 2,2 miljoen kilo goud uit de grond gehaald. Met goede apparatuur kunnen goudzoekers zeker nog wel een mooie klomp vinden, maar 2,6 kilo in één steen is heel bijzonder en komt niet vaak voor.

Dus als u interesse heeft om wat geld te verdienen, dan raden wij zeker aan om een metaaldetector aan te schaffen en aan het zoeken te gaan! U hoeft er alleen maar voor naar Australië te vliegen…