Midden in Eindhoven vindt u dit prachtige herenhuis, verscholen achter een fraaie heg die uw privacy goed zal bewaken. Deze moderne stadsvilla is een waar pareltje vol met mogelijkheden. “Het is een villa voor notabelen geweest; er heeft een huisarts gezeteld en de directeur van schoenenfabriek Bata woonde er daarna met zijn gezin. De vorige eigenaar heeft de villa met alle respect gerestaureerd, vernieuwd en uitgebreid, met aandacht voor de authentieke stijl, weet de huidige eigenaar”, aldus de makelaar.

Voormalige burgemeesterswoning in het hart Eindhoven

Deze prachtige woning is vanaf de straatkant verborgen achter een elektrisch hek met prachtige groene heg. Eenmaal binnengekomen kunt u het stenen pad in de elegante voortuin volgen richting de voordeur. De voortuin is al een echte statement, wegens de schitterende bomen en het groenste gazon van de buurt.

Woning Eindhoven

De villa is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1880 en hoewel het door de jaren heen gerestaureerd en gemoderniseerd is, zijn de historische bewaard gebleven. Zodra u de voordeur inloopt, zult u meteen een koninklijk gevoel ervaren met de hoge plafonds van wel 3,55 en de vele details die in het bouwwerk zijn opgenomen.

U zult onder andere een oude jachtkamer tegenkomen, die ooit gediend heeft als werkkamer van de burgemeester, maar nu is omgetoverd tot een bruin café met houten bar, een balkenplafond, houtsnijwerk en een visgraatvloer. Verder is er ook een ruime wijnkelder aanwezig.

Woning Eindhoven

Op de benedenverdieping vindt u een ruime zitkamer, een haard met schouwpartij en hoge ramen die uitzicht bieden op de geniale voortuin. Tegenover deze kamer zult u de werkkamer vinden, die ooit als tweede zitkamer diende. Ook zult u op deze verdieping de ruime keuken en eetkamer ontdekken, met een deur naar de wijnkelder. De keuken is gemoderniseerd.

Via de hoge trap compleet met loper komt u bij de eerste verdieping, waar zich vier van de vijf slaapkamers bevinden die in dit huis gevestigd zijn. Eén van deze slaapkamers is in gebruik genomen als luxe inloopkast, maar kan uiteraard alsnog worden omgetoverd tot slaapkamer als hier behoefte aan is. De grote slaapkamer heeft een schouw voorzien van elektrische haard. Op deze verdieping is ook een ruime, vernieuwde badkamer aanwezig.

woonkamer

Deze woning komt met een multifunctioneel bijgebouw dat zich achter het huis bevindt; het heeft zelfs zijn eigen adres. Zo is er een dubbele garage met bovengelegen studio. De studio bevat een slaap- en werkkamer met bijgelegen badkamer. Er valt indien gewenst ook nog op eenvoudige wijze een kitchenette toe te voegen.

De achtertuin biedt evenals de voortuin voldoende privacy om gezellig gebruik van te kunnen maken in de warme maanden van het jaar. Er is veel zitruimte in zowel het gras, bij en het begroeide prieel, evenals de vlonder die zich aan de zijkant van de woning bevindt. Hier zult u ook de grote zwemspa met whirlpool en jetstream vinden.

Interesse? Voor meer informatie en contactgegevens kunt u terecht op Funda. De vraagprijs van de woning is € 1.750.000 kosten koper.

Woning