Na jarenlang manager bij Google geweest te zijn vond Neal Mohan het tijd voor wat nieuws: zo is hij sinds kort de CEO van YouTube, één van de grootste videoplatformen ter wereld.

Het verleden van Neal Mohan

De Amerikaan werd geboren in 1975 en groeide op in de staat Texas. Hij behaalde aan de Universiteit van Stanford zijn bachelordiploma Elektrotechniek, waarna hij ook nog een master op diezelfde universiteit verkreeg. Na zijn schooljaren begon hij bij organisatieadviesbureau Accenture. Echter ging hij later te werk bij DoubleClick, een bedrijf dat in 2007 door Google werd overgenomen.

Zo kwam Neal Mohan in 2007 bij Google terecht als ‘Vice President of Product and Strategy for Advertising’. Dit hield in dat hij mee werkte aan de ontwikkeling van enkele van de belangrijkste advertentieproducten van Google: AdWords, DoubleClick en Google Analytics.

Deze rol heeft de Amerikaan acht jaar volgehouden, tot hij in 2015 overstapte naar het videoplatform YouTube – wat tevens een dochterbedrijf van Google is – om als Chief Product Officer aan het werk te gaan. Zo heeft hij meegewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe toevoegingen aan het platform, zoals YouTube TV.

Echter besloot de voormalig CEO van YouTube, Susan Wojcicki, kortgeleden om haar functie te verlaten. Zij was sinds 2014 CEO van YouTube en heeft onder andere het beleid van YouTube aangescherpt met betrekking tot niet-gepaste video’s op het platform.

Een vermogen van wel $ 150 miljoen, maar hoe zit het met zijn salaris?

Wat Neal Mohan’s visie op het platform is, is nog niet duidelijk, al zal hij best trots zijn op zijn nieuwe titel. Zeker ook als we kijken naar wat hij per maand zal gaan verdienen. Susan Wojcicki verdiende zo’n $ 375.000 per maand, omgerekend ongeveer € 352.000. Desondanks zal hij waarschijnlijk een loonsverhoging krijgen, aangezien dit de cijfers waren van haar salaris in 2022.

Dat betekent dat Mohan minimaal zo’n € 4,2 miljoen per jaar kan verdienen aan salaris alleen. Maar dat is zeker niet alles. Om te voorkomen dat Neal Mohan zou overstappen naar de social media-concurrent Twitter, bood Google eerder al een enorme bonus van $ 100.000 aan. Geschat wordt dat het totale vermogen van Neal Mohan op dit moment meer dan $ 150 miljoen bedraagt, zo’n € 141 miljoen.