Kamp van koningsbrugge, De Lama’s en Draadstaal. Jeroen van Koningsbrugge heeft zijn stempel gedrukt op de Nederlandse televisiebranche, maar niet iedereen heeft enkel lovende woorden voor de mediaduizendpoot. De 71-jarige programmamaker en schrijver Bert van der Veer, die overigens wel vaker zijn kritiek uit op van alles en nog wat, sprak openlijk over hoe hij Van Koningsbrugge een zakkenvuller vindt.

Het verleden van Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen Bernardus Jozef Nicolaas van Koningsbrugge is geboren op 3 september 1973 in Nispen en begon op 17-jarige leeftijd met het spelen in een band. Kort daarna heeft hij een toneelopleiding op de Kleinkunstacademie in Amsterdam afgrond, totdat zijn beoogde carrière een wending kreeg.

De Brabander kreeg namelijk een rol in de ziekenhuisserie genaamd IC, waar hij in zijn laatste jaar aan de academie auditie voor deed. Sindsdien heeft Van Koningsbrugge in diverse series gespeeld. Echter ging zijn succes pas echt op de lopende band toen hij in 2007 werd toegevoegd aan het improvisatiecabaretteam van televisieprogramma De Lama’s. Verder is de man onder andere bekend van zijn rol als ’team captain’ bij Ik Hou van Holland.

De acteur en cabaretier heeft door de jaren heen een hoop rollen op zijn naam mogen zetten. Zo speelde hij in 2019 zelfs een kleine rol in Spider-Man: Far From Home als Nederlandse voetbalhooligan die in de cel zat.

Bert van der Veer noemt Van Koningsbrugge een “gemakzuchtige zakkenvuller”

Echter betekent zijn grote succes niet meteen dat hij overal geliefd is. Bekende tv-regisseur Bert van der Veer is het namelijk helemaal niet per se eens met dat succes. Van der Veer is van mening dat veel van “die komedianten” die zich aan televisie wagen erg gemakzuchtig zijn. “De allerergste zakkenvuller zonder echt leuk te zijn is Jeroen van Koningsbrugge”, schrijft hij op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bert van der Veer (@veerbertvander)

Van der Veer had zichzelf voorgenomen om Jeroen van Koningsbrugge een tijdje te volgen in een aantal van de tv-programma’s waar de comedian aan meedoet. Zo had hij onder andere gekeken naar DNA Stars en Ik Hou van Holland. Maar hij vond Van Koningsbrugge een échte afknapper. “Toen ik hem hoorde zeggen: ‘Ik liet een wind, daarom keek ik zo raar’ was ik al klaar met deze gemakzuchtige lolbroek. Dan nog altijd liever Gerard Joling”, aldus Bert van der Veer. Tja, komedie is immers een vak waar smaken verschillen.