Niet iedere sterveling heeft genoeg budget om een Lamborghini aan te schaffen. Daarom verzinnen bedrijven alternatieven om toch dezelfde ervaring aan te biden, voor een iets toegankelijkere prijs. Zo is Xiaomi een samenwerking aangegaan met de Italiaanse autofabrikant uit Sant’Agata Bolognese. Aanschouw hier: de Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition.

Xiaomi werkt samen met Lamborghini: Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition

Zoals de naam al verloochend gaat het om een échte Lamborghini Go-Kart, voortbouwend op een Ninebot miniatuur tweewielige elektrische scootermotor. Ondanks de scooterbasis heeft de vierwieler volgens Xiaomi “klassieke Lamborghini-elementen”, zoals de iconische gele verf en de achterspoiler, maar ook kan het model het geluid van een racewagen uitstralen, waardoor u “zoveel mogelijk in de racesfeer wordt ondergedompeld”.

De GoKart is uitgerust met een roestvrijstalen frame, kan maximaal 100 kg aan en is bestand tegen stoten bij hoge snelheden. Het model is volledig elektrisch – uitgerust met een 432 Wh batterij – en kan topsnelheden van 40 km per uur bereiken. Daarmee is het mogelijk om met een volle accu lading zo’n 25 kilometer afleggen.

Dankzij de felblauwe LED-lichten kan u ook gewoon rondrijden in de late uurtjes. Pas wel op waar, want de politie is er vast niet gediend van op de openbare weg.

De achterbanden zijn op maat gemaakt voor driftvermogen, terwijl de voorbanden veel grip hebben voor veiliger bochtenwerk. Qua rijeigenschappen heeft de skelter verschillende aspecten die specifiek voor driften en racen zijn opgenomen, waaronder vier verschillende rijmodulen die kunnen worden geselecteerd in de app.

De kleine Lambo krijgt een beperkte release en elke skelter krijgt zijn eigen nummerplaat. Prijskaartje: € 1.222. Lees er meer over op de website van Xiaomi en zet even automatische vertaler aan, tenzij u Chinees kan lezen.