De haven van Portsmouth verwelkomde onlangs een verbazingwekkend staaltje technologie en luxe onder de naam Opera, een Lürssen-superjacht van maar liefst 146 meter lang. Het prijskaartje? $ 500 miljoen. Speciaal gebouwd voor sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan van de koninklijke familie van Abu Dhabi.

Opera is één van ’s werelds langste superjachten

Het is geen verrassing dat dit prachtige schip met een stalen romp en aluminium opbouw zich in de top 10 bevindt van de langste motorjachten ter wereld. Opera is voorzien van uitstekende voorzieningen, waaronder twee zwembaden en twee helikopterplatforms, zodat de gasten gemakkelijk kunnen reizen vanaf land en water. Met een interieurvolume van 12.500 GT, het werk van Terrence Disdale Design, heeft dit schip alles wat u mag verwachten van een vorstelijk eigendom in deze prijsklasse.

Opera heeft een ongelooflijke geschiedenis, waardoor het nog specialer wordt. Het jacht was oorspronkelijk bekend als Sassi, totdat een brand in 2018 op de Duitse scheepswerf van Lürssen in Bremen de dekken beschadigde. Gelukkig konden de delen van de bijna complete Sassi die gered konden worden worden gebruikt om de nieuwe Opera te creëren.

Met voldoende accommodatie voor ten minste 48 gasten in 26 hutten en 40 bemanningshutten, heeft de Opera meer dan genoeg ruimte voor de gasten om te ontspannen en te genieten van de reis. Ook qua vertier zullen zij niets tekort komen, want de garage is rijkelijk gevuld met waterspeelgoed en tenders.

Superjacht Opera

Na een bezoek aan Portsmouth, zal ze naar verwachting doorgaan naar een thuisligplaats in de Middellandse Zee of het Midden-Oosten, de thuisplaats van de eigenaar, sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan, een man met een geschat vermogen van meer dan $ 30 miljard. Hij is niet alleen de vice-premier van de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook de voorzitter van Abu Dhabi United Group (ADUG) en de minister van presidentiële zaken.