We wachten allemaal op die ene dag dat alle cijfers op het lot overeenkomen, maar toegegeven, dit droomscenario blijft onwaarschijnlijk. Maar ja, we moeten blijven dromen. Hoewel het haast ongelofelijk is, gebeurt het regelmatig dat diegene met het winnende lot van de loterij zich niet komt melden. Soms wordt de winnaar na maanden zoeken toch gevonden, maar soms ook helemaal niet. In Australië kreeg zo’n soort verhaal een opmerkelijke wending toen bleek dat de winnaar zijn lot al die tijd gewoon in zijn achterzak had zitten.

In een klap multimiljonair: “Dit heeft ons leven veranderd”

De man uit Perth, een kuststad en tevens de hoofdstad van West-Australië, was in een goede bui en besloot in een impulsieve bui een lot voor de Powerball-loterij aan te schaffen. Nota bene één uur voordat de trekking zou plaatsvinden. Niettemin schatte hij zijn kansen zo laag in dat hij zelfs niet de moeite nam om zijn lot te controleren.

Maar wat bleek; hij had de loterij gewonnen! Het besef liet even op zich wachten, want pas na een week had hij door dat het lot, dat al een week in de achterzak zijn ongewassen broek zat, ingeruild kon worden voor 40 miljoen Australische dollars, omgerekend bijna € 25 miljoen.

Nietsvermoedend gaf de Australische grootvader zijn lot af bij een lokale winkel, waarbij hij wellicht dacht dat het niet meer dan een paar dollar waard was. De man achter de kassa zag echter plotseling een buitengewoon hoog bedrag op zijn scherm verschijnen, “Ik was compleet verbaasd toen de winkelier mij vertelde dat ik het winnende ticket in handen had, het was onwerkelijk”, aldus de winnaar.

De loterij-winnaar was er stil van

Dat vader in shock verkeerde, was volkomen begrijpelijk. De winkelier vertelde immers dat hij niet zo uitbundig reageerde. Die avond ging hij met zijn familie vis en patat eten en beraamden ze wat ze met het geld zouden doen. “We zijn een hechte familie en we zullen dit allemaal delen, we zorgen ervoor dat onze kinderen en kleinkinderen goed worden verzorgd.”

De winnaar, die anoniem wenste te blijven, verklaarde voortaan altijd in business class over de hele wereld te reizen, maar wat hij met het rest van het geld gaat doen, zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen.