De Rolls-Royce Ghost, de Phantom en de Cullinan hebben een aantal dingen met elkaar in gemeen. Logisch, aangezien het modellen zijn van dezelfde autofabrikant, maar we richten ons tot de deuren. Ze zijn namelijk alledrie uitgerust met ‘suicide doors’, ofwel zelfmoorddeuren. Dat weet ook Mansory, de Duitse autotuner, en zij waren benieuwd hoe dat eruit zou zien op de populaire Mercedes-Benz AMG G63, bijgenaamd de G-Wagen.

Gronos Coupé EVO C door Mansory

Mansory is de hofleverancier van absurde auto’s, dus dit kan er ook nog wel bij. Want inderdaad, ze hebben een G-Wagen nog opvallender gemaakt. Niet alleen door middel van de omgekeerde deuren, maar ook middels een unieke verflaag. Het eindresultaat komt overheen met een creatie van iemand die losgegaan is in een GTA-garage, zo zijn mensen in de reacties op social media zachts gezegd verbijsterd.

Om het gewenste resultaat te behalen heeft Mansory het chassis volledig gestript, alle vier standaarddeuren verwijderd en de B-stijl naar achteren geschoven om ruimte te maken voor de nieuwe set. Alle deuropening mechanismen moesten worden verplaatst om in de tegenovergestelde richting te kunnen openen. Ontzettend arbeidsintensief, maar het resultaat mag er zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

Widebody-kit met koolstofvezelelementen

Andere aanpassingen zijn de widebody-kit met meerdere koolstofvezelelementen, een geventileerde motorkap, led-verlichting op het dak, een achterspoiler en een set 24-inch banden.

Natuurlijk hebben ze ook een Mansory-sausje over het interieur heen gestrooid om de configuratie af te toppen. De combinatie van witleer, gouden elementen en bruin lederen afwerking oogt ultiem fout, maar is klassiek Mansory. De meest ingrijpende verandering hier is dat de achterbank is vervangen door twee stoelen die gescheiden worden een grote middenconsole.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

Getunede V8-motor

De gepeperde V8-motor staat dankzij aanpassingen van de tuner garant voor 900 pk en een Nm koppel van 855.  Hiermee zou de kolossale G 63 binnen 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten, op weg naar de topsnelheid van 250 km/u.

Mansory is van plan om de Gronos Coupé EVO C te limiteren tot slechts acht exemplaren, en dat is misschien maar beter ook. Omdat ieder van deze acht gebouwde exemplaren met de “one of one”-filosofie in elkaar wordt gezet, moet u zelf contact opnemen met Mansory voor prijs- en leverinformatie.