In de zomer van 2021 betaalde Rob Heyvaert, managing partner van private-equityfirma Motive Partners en één van de rijkste mannen uit België, $ 35,8 miljoen voor een villa aan de oostkust van de Verenigde Staten. Lang zou hij daar echter niet verblijven, want eerder dit jaar verkocht hij het pand met aanzienlijk veel winst doorverkocht aan niemand minder dan mode-entrepreneur, miljardair en acteur Tom Ford.

Tom Ford viert het miljardairschap met gloednieuwe villa

Cosmeticabedrijf Estée Lauder, na L’Oréal het grootste cosmeticabedrijf ter wereld, heeft eerder dit jaar de merkrechten van Tom Ford gekocht en daarmee is de grootste overname van het bedrijf een feit. Het heeft er eveneens toe geleid dat de gelijknamige oprichter zichzelf na 25 jaar ondernemen miljardair mag noemen,

Overduidelijk dat Ford deze speciale aangelegenheid niet zomaar aan zich voorbij heeft laten gaan. Volgens de Wall Street Jorunal een paar maanden na de transactie – waar zo’n $ 2,8 miljard mee gemoeid was – zichzelf getrakteerd op een majestueuze villa in Palm Beach, Florida.

Verscholen in een gebied vol weelderige landgoederen en nabij de Atlantische Oceaan, omvat het eigendom twee witte gebouwen ontworpen door de uitstekende architect Daniel Kahan van Smith and Moore Architects en won het zelfs een architectuurprijs.

Halve hectare aan grondgebied

Het complex staat op iets minder dan een halve hectare grond waarbij het hoofdverblijf is uitgerust met vijf slaapkamers en zeven badkamers. De klassiek-moderne leefruimte van iets meer dan 929 vierkante meter en wordt gekenmerkt door hoge plafonds en gebleekte eikenhouten vloeren. Bovendien zijn er banken met stalen kozijnen die uitkomen op tuinen en een centrale binnenplaats in de open lucht.

Het hoofdgebouw wordt geaccentueerd door glazen voordeuren die uitkomen in een galerijachtige hal. Van daaruit stroomt een ruime woonkamer naar de binnenplaats, geflankeerd door een bibliotheek en eetkamer. Ook zijn er een muziekkamer, een kantoor en een familiekamer, informele eethoek en een ruime keuken. Buiten wordt het terrein in de schijnwerpers gezet door een zwembad om baantjes te trekken en een entertainmentterras.

Vooral opvallend zijn de milieuvriendelijke kenmerken van het huis, waaronder 230 vrijwel verborgen zonnepanelen omgeven door verzonken stroken gras die zijn ontworpen om warmte te helpen absorberen, samen met frisse luchtventilatie, wateropvang en waterzuiveringssystemen.

Daarnaast blijft Ford de eigenaar van een landgoed in Holmby Hills dat hij in 2016 voor $ 38,8 miljoen kocht, evenals huizen in New York City, Londen en Santa Fe.