Altijd al eens willen weten hoe het is om een Formule 1-coureur te zijn? Fans met een goed gevulde portemonnee kunnen die droom nú waarmaken! Red Bull Racing heeft gewerkt aan een geweldige RB18-simulator, waardoor u nu precies kan voelen hoe het is om achter het stuur te zitten van de wagen van onze natioanel held en tweevoudig F1-wereldkampioen Max Verstappen

Een speciale simulator van de RB18

Ja, u hoort het goed. Voor de Verstappen-fans die geld als water verdienen is er een gloednieuw speeltje op de markt gekomen. Gezien het grote succes van Red Bull Racing in 2022 met de RB18, besloot het racemerk om iets spannends uit te brengen waar menig fan wel van kan dromen: een simulator gebaseerd op het bodywork van de RB18 waar onder andere Max Verstappen zijn tijd op de baan mee heeft gehad. Sterker nog; het is dé wagen waar hij vorig seizoen voor de tweede keer wereldkampioen mee werd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Memento Exclusives (@thisismemento)

Red Bull Racing heeft samengewerkt met Memento Exclusives en F1 Authentics om deze simulator op de markt te kunnen brengen. De simulator is gemaakt op basis van de CAD-bestanden van Red Bull en volgen dus dezelfde bouwprocessen als die van de daadwerkelijke bolides. Daarnaast beloven de makers dat de simulator plug-en-play is, wat inhoudt dat u hem meteen kunt aansluiten en gebruiken.  Alle benodigde hardware om aan de slag te gaan met het ‘simracen’ ziin inbegrepen. Het enige wat u nodig heeft is voldoende ruimte om het enorme ding kwijt te kunnen.

Race Edition en Champions Edition

Er zijn twee versies van de simulator beschikbaar: de Race Edition en de Champions Edition. Het grootste verschil is dat de Champions Edition met een voorvleugel komt. Echter is er ook een groot verschil in prijs: zo kost de Race Edition zo’n € 87.000 en voor de Champions Edition zult u € 116.000 moeten neerleggen. Het is dus ook zeer niet voor iedere Formule 1 fan weggelegd om deze simulator in huis te nemen.

Bij beide versies krijgt u de keuze tussen de livery van Max Verstappen of Sergio Perez. De eerste simulatoren van de RB18 worden deze maand nog geleverd. Heeft u interesse? Bekijk de simulatoren vooral even op de website van F1 Authentics