Regelmatig worden in de gemeente Zwolle woningen in de verkoop gezet. Van knusse rijtjeshuizen tot statige stadsvilla’s. Maar wie genoeg te besteden heeft, kan binnenkort misschien een bezichtiging inplannen bij een rijksmonumentaal en gerenoveerd herenhuis, ofwel het duurste huis van Zwolle op Funda

Middenin het historische centrum van Zwolle

Het pand met 303 m² aan woonoppervlak is als een diamant geslepen, gelegen in het hart van het historische centrum van Zwolle. Een locatie die zijn gelijke niet kent. De tuin ligt aan een park, waardoor het een oase van rust is; bij het zien van de foto’s hoort u de vogels al fluiten, terwijl een 180 jaar oude beukenboom fungeert als zonwering. Via de openslaande deuren in het zitgedeelte betreedt u het grote terras van de ruim 20 meter diepe tuin.

Zwolle-03

Het pand is gelegen tussen museum de Fundatie en de Sassenpoort, met een adembenemend uitzicht op het Bethlehemkerkplein aan de voorzijde en de stadsgracht en het Potgieterspark aan de achterzijde

Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door een mix van statige allure, hoge plafonds, karakteristieke ramen en verfijnde moderniteit. De paneeldeuren gaan hand in hand met strakke stalen deuren. De keuken en werkkamer, gelegen aan de voorkant van de woning, bieden een vrij uitzicht op de pittoreske Bloemendalstraat. De schouw en authentieke luiken geven de werkkamer een fijne sfeer.

Zwolle-05

De keuken is modern van aard, met strakke kasten die prachtig contrasteren met het wit van de wanden en het marmeren werkblad. Een heerlijk lichte ruimte die dankzij de vloerverwarming het hoogste comfort biedt. De woonkamer en de eetkamer zijn en-suite met elkaar in verbinding en hebben een prachtige mintgroene kleur en een visgraat parketvloer die tezamen zorgen voor een fris geheel.

Op maat gemaakte sauna

Op de eerste etage bevindt zich de master bedroom, één van de in totaal zes slaapkamers, met aansluitend een royale garderobekamer. De badkamer is voorzien van een granitovloer, een ligbad en dubbele douche. Vanuit de badkamer kunt u “doorsteken” naar de healthroom, een om stoom af te blazen of om tot rust te komen in de op maat gemaakte sauna.

Waar wat kost de duurte woning in Zwolle van dit moment nou? Wel, voor € 1.590.000, een vierkantemeterprijs van € 5.248, wordt alles op het perceel van 244 m² uw eigendom.

Zwolle-01