De Volkswagen Transporter is wereldwijd één van de meest gekozen bedrijfsbussen, maar ondanks dat het model voltooid lijkt, kan ABT Sportsline ‘m volledig elektrische voor u maken om toch mee te gaan met de tijd en de huidige ontwikkelingen. Volgens de Duitse tuner neemt het proces slechts “een paar dagen” in beslag.

Volkswagen x ABT

Wie niet per se al te bekend is met ABT vindt dit misschien een onlogische samenwerking, maar onder de in 2009 opgerichte tak ABT E-Line houdt ABT zich al langer bezig met het elektrificeren van auto’s, waaronder dus ook bedrijfsbussen van Volkswagen.

ABT x Volkswagen (bedrijfsbus)-01

Volkswagen gaf het voorzettje, aangezien ze al 4.350 gebouwde e-transporters op basis van de T6.1 bouwde – een succesvol samenwerkingsproject – maar ABT neemt het stokje over en kunnen tegenwoordig steeds meer ombouwkits aanbieden.

Beperkt aantal elektrificatiekits

Er is slechts één vereiste, namelijk dat het basisvoertuig een diesel is met een DSG-transmissie. Maar indien dat het geval is staat er niet meer in de weg om ook uw bedrijfsbus van een stekker te voorzien. De elektrificatiekits, die beperkt in aantal zijn, bestaan ​​onder meer uit een accu en aandrijflijn en vervangen de conventionele aandrijving.

De ABT e-Transporter komt wordt geleverd met een 37-kWh batterij waar, afhankelijk van de omstandigheden, 105 en 138 kilometer mee gereden worden op een volle lading: binnen 5,5 zit ‘ie vol met stroom. De elektromotor zorgt voor 112 pk en 200 Nm. Geen cijfers om naar huis te schrijven, maar meer dan voldoende voor de gemiddelde klusser lijkt ons.

De prijs van het pakket is afhankelijk van het desbetreffende basisvoertuig. De montage- en registratiekosten voegen in ieder geval al € 3.950 toe aan de totaalrekening.