Twee legendarische modemerken die besluiten om samen werken. Zo kunnen we de collaboratie tussen Tiffany & Co. en Nike met recht omschrijven. Het eindproduct? Een gelimiteerd aantal sneakers van € 400 per paar. Nee, niet goedkoop voor schoeisel, maar omdat alle paren tijdens de loting op 7 maart vergeven zijn, kosten ze momenteel nóg veel meer dan dat.

Tiffany & Co. x Nike: Air Force 1 1837

Deze gang van zaken is absoluut geen primeur. Dit soort items, voortkomend uit opvallende samenwerkingen, worden verkocht via lotingen en wie achter het net vist, kan het proberen op een doorverkoopsite. Door nieuwe items in beperkte oplage aan te bieden worden producten als deze veelal gereselled op diverse externe sites voor soms wel 10 keer de originele prijs.

Tiffany & Co. x Nike-01

Enfin, genoeg over deze methode, door naar waar het in werkelijkheid om draait; de sneakers. Het is namelijk het debuut van Tiffany & Co. in de sneakerbranche, en wie of wat kan daar beter bij helpen dan Nike? De nieuwe sneakerlijn genaamd ‘Air Force 1837’ (het jaar dat Tiffany & Co. werd opgericht) is gebaseerd op de Nike Air Force 1 Low, maar onderscheidt zich door middel van de kenmerkende Swooshes in het ‘Tiffany Blue’, premium zwart suède en turquoise inlegzolen met zilveren Nike Air-branding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany & Co. (@tiffanyandco)

Prijsstijging

Hoewel de sneakers voor € 400 (€ 399,99 om precies te zijn) in het winkelmandje op de website van zowel Nike als Tiffany & Co. te plaatsen is, zijn de sneakers op de markt aanzienlijk meer waard. De prijs schommelen per reseller, maar op de gerenommeerde website Farfetch kunt u een paar voor maar liefst € 3.207 bemachtigen. Dus heeft u diepe zaken, een liefde voor sneakers én maatje 37.5, haast u dan richting de webshop.

Zodra het bedrag is overgemaakt zullen de sneakers in enkele dagen bij u thuis geleverd worden in een op maat gemaakte blauwe doos met, inclusief standaard zwarte veters en drie alternatieve veteropties. Ook is het mogelijk om er originele, zilveren accessoires bij te bestellen, zoals een fluitje, een schoenlepel- en borstel en veter tags (dubrae).